坐過監,你問我答 (見過梁天琦)

1001 回覆
3993 Like 36 Dislike
追左post,見到了
少年監係咪電影"同囚"果D?
你估陳同佳入面受過乜嘢待遇🤔
拋緊果時就好hea,
6點會就聽撚到貓 , 刷牙洗面, 摺「煎」
7點出倉去食早餐 (飯)
食完9hea (睇電視 捉棋 / 打棋)
等 行街 (即係類似散步咁)
比你打波 + 沖涼 ,得好小時間 +埋大約得半個鐘倒
呢段時間唔定,因為荔枝角多人 大家輪
有d倉早d , 有d倉晏d

大約中午11-12點
會食一個叫 「𠵈」既野 ,即係類似粥咁既野,有時係 紅豆沙, 錄豆沙, 微豆粥咁。 仲有一塊牛油包咁

之後繼續係飯堂hea, hea 到差唔多5點 , 食埋飯就番番倉。

講番d野食, 同垃圾係冇分別, 緊緊叫為生存食

番番倉, 咪寫下信, 睇下書, 玩下狼人殺果d咁囉
10點熄燈

泊正左 (即係判左刊, 定左罪)
大部份差唔多, 中途多左幾個鐘頭要做野 , 做野果到我地叫 期數

可能會派去幫手 洗衣, 廚房 , 之如此類
不過會有糧出, 出糧你可以會你想要既野
有日常用品, 煙,零食 , 餅, 檸檬茶 ........

第二到d野食會好食小小, 雖然都係垃圾
通常佢地都會夾份自制d野食 + 餸

行街既時間會長左, 有得踢波
我冇, 不過入去之前有人飛左朵, 不過其實都唔需要,
你唔係扮係仲撚衰,你個人正正常常都唔有野
會自然識到fd

正常唔會同得晒同一個倉
同期數就會一齊
我冇, 我唔食
我係入面賣番比人
D毒品本身唔係我身上
佢地幾個禁住我塞落黎,過係我個身到搵到
仲打左我幾拳
打官司打唔甩?
搜身既時候係會全裸, 轉身 踎2下

踎緊果陣 唔比人起番身著衫咁盤野
我未聽過
打飛機
衰 sexual 真係好慘
好撚有料可能有d幫肋
黑警真係仆街陷家剷 賤撚到仆街
上面答左
同囚果到係 沙咀 , 勞改
最撚巴, 真係地獄咁

仲有咩更新中心果d
聽講都巴, 不過 沙咀係top1
冇, 一黎佢係謀殺

二, 佢呢d實係保護組, 正常我地唔會見到
好難講,除時會輸
睇個官信我講 定信狗講
最後招左
無知一問點解要搞咁多暗號暗號代替果啲野又唔係唔見得光
嚴d 惡d 咁
同冇煙
其餘應該差唔多

因為我未坐過細仔
係聽番d 夠21 既過黎講番
一定要報仇
出到黎就唔洗繼續講返入面D術語
已經過左去,
希望你有一個好既將來
術語姐

有d係因為意頭

書=輸 ,所以叫勝
番梘 = 番多梘 =坐多梘 ,所以叫滑石
我平時生活緊係冇用啦
純粹比你地了解番,當係坐監攻略又好,咩都好

多謝你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞