沈陣營第二百九十三期 - 師父已經簽署《香港熊市關係法》

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
32 都未得
981 14nm應該生產緊
良率就唔知啦
同今日狗吠會口吻好一致
支那已經搶左3000個半導體工程師 台灣得4萬個
支那都玩緊攬炒
聯系匯率係唔關美帝事,以前未掛鉤美元,港幣係掛英鎊嘅,後嚟97問題曾經令金融大動盪,市民搶米、糧食、擠提,於是港英政府將港元掛鉤美元,原因係美元已經係國際儲蓄貨幣,交易使用大於英鎊好多,定於7.8兌1,作用係穩定金融市場,港幣變成美元影子貨幣

但美帝如果真係制裁香港嘅話,就係306,伊朗嗰隻,唔准使用美元交易,但都係同聯系匯率冇關

正常係唔會,香港唔值得咁做,但制裁港共狗閪就一定嘅
【大師睇市】上落市格局未改
12月06日(五) 12:51

訊匯證券行政總裁沈振盈表示,周一(2日)曾講過,港股有機會下試26,000點邊,結果恒指周三(4日)試穿該水平後,最近兩日出現反彈,暫時上落市格局未改。大市現時仍有多個不明朗因素,包括12月12日美國議息、英國的提前大選,以及12月15日美國對中國的新一輪加徵關稅期限,料下周中美會否首階段貿易協議的因素將有定論,故港股今次未算真正反彈,但同時料今年再試低位機會不大。

大師又指,臨近年尾,大市假期氣氛漸濃,持貨者可減磅,建議到明年再作部署,至於個別股份如小米集團(01810)、中芯國際(00981)等5G概念股,則可待低位小注吸納,儲定貨等明年市況回穩,屆時板塊料可炒一轉。
------
明白了
但每張銀紙背後都係用dollar backup
北角有38G好想試
\|/
有足夠美金就得,呢個冇所謂,究竟支持流通港幣嘅美元係咪足夠就睇你對港共數字信唔信
\|/
師父早晨
再試低位機會不大
但又話未算真正反彈
想點
支共又柒,塔利班都唔撚屌佢

環球屎報最新講法,係美艦泊台灣,佢哋會派戰艦進入台灣海域

千其唔好唔入,警告無效即時開火,支共街坊軍根本冇渡海作戰能力,敢過中線就係投誠
出面睇到台積電整到5vm chips
但支共呢幾年夾夾埋埋挖左3000個 chip expert走
可能台積電入面都有共諜
\|/師父
黃國英收咗皮?
https://lih.kg/1772671

有人提師父嘅手下敗將
一出黑煙全部飛彈知射邊
肯定會有
差在乜野位置
第樣野唔敢講第一
共諜肯定係世界第一
支共移民全民間諜就算本身冇話想做都俾佢逼到要做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞