沈陣營第二百九十三期 - 師父已經簽署《香港熊市關係法》

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
\|/
想借個濕鳩消息夾到幾多
新聞越嚟越離譜,天氣凍啲狗船入水沒頂,平時冇例行檢查? 而且入水沉沒都唔係一兩分鐘嘅事,仲要上面冇人,中間有咩嘢古怪?
係呢個啦。不過狗會係唔會輸嫁喎。
賽馬只係同其他賭仔對賭
會唔會係真升
用條船做衰嘢做得多,怕有嘢比人跟到
整沉佢咪一了百了
升乜

[member]下波金融危機 匯控可成導火線
近日香港街頭暴力稍為降溫,但經濟前景仍令人擔憂。我提醒美國不應幸災樂禍,小心如香港經濟真的出大問題,匯控(0005)可成為全球金融危機的一條導火線。匯控是全球第7大銀行,2.5萬億美元資產規模,跟摩根大通差不多,是當年雷曼的3倍多。匯控盈利非常集中在香港,約62%。未來計劃是更加集中發展香港和大中華業務!如匯控出現問題,美國真的可以獨善其身?
/member]

既然美國面對不可直接開戰和不能接受經濟崩潰的雙重掣肘,所以中國的處境其實也並非那麼差,我們或者可放心一點。
\|/
擔心支鬼4大國有銀行好過
可能做過運送唔知乜嘢之類,可以喺支共街坊軍,屍體,非法物品,幫支共權貴運金磚走佬。。。。等等,避免被人發現,就好似賊佬偷車打劫,最後要燒咗部車咁
嚴格講都唔係叫賭, 只係將已知既優勢放大, 再將其他可能性依序包圍
即係6X1 中五關, 然後尾關計過數為左開乜我都贏而去HEDGE其他劃走既可能性其實係反人性

Beat the dealer 同 beat the market 個條友都係咁, 本自傳都幾得意
講嘜我都中
師傅早晨\|/
我屌咩次次開倉都俾人挾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞