[ 26 ] 考緊26?你問我答!(3)

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
新觀駕之前有人報過料唔駛等半年,不過亦都估唔到係兩個月咁快
屌 我都係新觀駕 琴日練車撞到個七月一齊pass老強嘅
佢同我講佢已經考咗一次 十月嗰陣 嚟緊二月第二次
屌 我就第一次都要一月中先考 都唔知佢啲期係點撚樣
你自己走去排天光道?

新觀係天光道私家隊,係有絕對優勢。我都係舊觀強制,5月完強制,本來10月2日路試,唔熟就改左11月4日,一take攪掂。

我唔知駕院點考,新觀一星期都考到2至3日路試,清緊積聚的同學。
舊觀駕去新觀駕呀
十月先俾考期
問多少少:你考完強制張黃紙係比左櫃面,經舊觀比新觀,定係自己比Meg?

我就考完跟住去觀塘Meg, 所以排得快。

無論如何,練多啲啦,好快pasd
當場考完咪過隔離貨櫃交低排期
依家差唔多日日都掂下部車 不過都冇乜把握
得閒去下敬德望下人地點考,去多啲富運街。實掂。
我成日都要朝早練所以都幾常去富運
始終時不時會失手 真係驚
坐完van仲有30分鐘時間淨可以練斜8
如果package有包唔好嘥
新觀最快
我都係,結論係練嗰時唔好發夢,5個5個一組咁操。

一次練到5組就好好,操下條路。

再唔係就周圍去下,例如聯合道,九龍塘等等,等自己無咁悶,但都要練考試手勢。
呢個時段之前學車去行多幾轉,熟習左唔驚就應該OK
早一個鐘報到搏下啦 要預咗成街校車家長車
最好2點鐘預備,3點前出閘就機會大。
係,出到門口就合格左一半.
我個陣本身考3點,2點左右報到,跟住考完望下鐘都係2點八。
去望下試場實際情況都係需要的.
~ 推 ~ 唔好意思借少少位

[行動]除左嗌自己友仲可以...
https://lih.kg/1812728
有啲忟,早啲學唔得?

一係出面補住鐘學。
冇呀 counter姐姐話呢個時間係最早㗎啦
我諗住上完導師堂
再book自咖遊 follow
咁不如掉轉,叫自咖遊教左你8字先,學下基本操作,臨考叫佢幫你錄影。
今日啱啱pass左強制
8/4考路試11:15
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞