[ 26 ] 考緊26?你問我答!(3)

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
沙駕9月頭報,10月pass筆試出期
3月先強制
https://youtu.be/h4Ys_A3gTtE
魚波呢個方法幾好
我係駕院學.
段片冇講, 落斜再上時有冇加到油? 定係鬆晒油門?
因為我落斜, 係鬆晒油門, 踩腳掣. 直到轉灣, 車頭兜到微微向上我先再次俾油. 但係因為斜路唔夠動力. 一係就CHOK 一CHOK(好易失平衡) , 一係就死火.
就係唔知落完斜再上嗰時, 油門同腳掣應該點控掣.
26係55分鐘1節,每次2節

價錢分野好大,有二百幾一節,有四百幾一節。
落斜再上要加少少油,大概2cm咁,鬆埋油門

你睇呢段會好啲:
https://youtu.be/Vx2L2R7vVXU

留意個人要放鬆啲,因為個啖油比少少就夠上去,一多就飛去欄。
啱啱報新觀駕 最快會幾時有得考老強
THXTHX. 呢個清楚D. 下次去練車試下.
斜路起步, 同埋打8字落完再上. 好唔掂
好似排到6月
斜路起步,直行大約3至5秒先好扭軚,儲啲動力
仆街啦咁 我個12學牌去到9月頭 趕唔切....
咁爽,果然報新觀駕冇錯
直接打去book啦
仲可以book埋強制試
上面新觀駕啲巴打係咪都係報全餐
有冇得淨係報強制試?
我就報全餐,有巴打講過依家浄係可以報全餐
如果你係沙駕打電話去問仲快過app報
學車千祈唔好用劍指,學壞手勢
一緊急就又扭油又拿brake,之後派車
我覺得用劍指係在定油和扭細啖油時有用,唔建議brake用
即係咩呀
考街場措施;

我相信係要在表格上聲明自己係考街場,唔係排駕院場
依家係新觀駕 但係一月就考
斜八真係打得好差 新觀駕又冇導師堂
如果出去補鐘有冇推薦係上得過
就考喇 都打到好核突
自咖遊
想問 二三百蚊啲頭盔可以係邊買到
用完學院啲頭盔我返到去 臭暈左兩日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞