[ 26 ] 考緊26?你問我答!(3)

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
有46牌 就黎考埋26
怕死 係咪唔應該考
生死有命
新觀駕得一日學4個鐘路試堂
洗唔洗學前後搵師傅補鐘
學完隔3個星期就考路試
考完唔渣26咪得
想問禮頓道印尼大使館個段路點樣先叫安全避行人
銅鑼灣道轉入黎個陣如果有行人行左出左右邊線係咪已經要停定 等佢行過先開車?
隔離線有人喺死車邊逆線行緊又應唔應該停?
除咗頭盔,就用30蚊買對3M手套,我覺得幾好。即係搬運用防冼手嗰啲。

建議買細1個碼,緊啲貼手啲,爛左唔使肉赤。

護膝護㬹全部無買
舊觀駕有提供,唔知其他點。
個人感受:

如果你覺得可以在呢3個星期內,每個星期操4至5日的話,你就可以去直接考試。

3星期,個人覺得學得好急,吸收唔哂,又操得唔夠熟,硬係差少少咁。因為去完導師堂靠自練先知道係咪真係識,仲有就係適應考牌時間的交通,心理質素先重要。

約唔切去補新觀的導師堂,就去出面補鐘。呢排好天,啲師傅都幾忙,要早啲約。

真係無信心的,早啲去改期,用來操下車補鐘仲好,好過又要租車補考益政府。
新觀駕有
想問下考完強制排路試要幾耐
利申:沙駕jj 啱啱上完一堂強制
駕院個萬年油頭盔咪試喇
帶住個紙帽 始終透氣個頭會食晒
除非你笠膠袋帶 可以會有用
我記得學車嗰陣有個師兄同我一齊練, 幾次都見到佢, 佢每次都帶駕院啲頭盔.....佢真係好勇
新觀駕果啲新買但我都係戴私伙野
買沙駕package有8堂夠唔夠,有深進同模擬考試
通常要買多set補鐘
即係上練16堂?我三月尾考,咁而家開始一星期練一兩節都差唔多
差唔多啦,巴打打到8字未先?
想問知唔知而家強制排到幾時?
而家冬天,未無大陣汗味,夏天就。。。
未算打到,但個日上完堂感覺練下應該會學得識
我諗超過一半人考完最後都係冇揸
剛剛pass果時連入彎都未識
起碼操返幾個月先叫識揸車
新觀全科幾錢,官網冇寫
連考試租車頭搭尾預$7000左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞