[古惑仔] 嚴選最愛既角色

577 回覆
10 Like 3 Dislike
依家上邊個網有得追?
究竟我唔知牛佬係冇心機寫所以連大綱都冇
定佢本身係有但一跌書佢又要打1ON1 同死主角
咁係一個惡性循環
游子徤後父係風雷虎-阿郎,其實佢有資格做東英五虎

五虎幾時變世襲制?

佢係差佬黎

另外, 之前有另一個五虎都係差佬

其實游子健做到警察已經on9
唔講親生老豆,淨係養父係東英五虎已經無可能

舅父係警察英雄

五虎都係五個出眾既大底黎既姐

考警察唔係查三代咩

佢舅父係差佬,唔難搞丫

老豆係龍頭 養父係五虎都幾難搞喎

但佢跟老母姓,同冇人知南神係佢老豆

咪囉 , 根本無人知佢老豆係粉南

佢係排名戰已經輸咗個仔啦,就算佢認返個仔,阿細一定死係佢面前
立花係讀者屌牛佬屌到佢畫返出嚟

係讀者屌牛佬啲新角色垃圾,佢寫唔出新角色就捉返立花同耀揚出嚟鞭屍

係讀者屌牛佬啲新角色垃圾,佢寫唔出新角色就捉返立花同耀揚出嚟鞭屍

舊角色又唔寫,好似霍英,霍武,韋吉祥
賓尼虎韓賓

只限烏鴉篇,烏鴉篇之後啲人設都走哂樣

本來蔣天生係急功老細,冇咩辦事能力,成個洪興運作係靠陳耀

後尾將陳耀嘅能力轉左俾蔣天生,咁要陳耀呢個人黎做乜

韓賓又係,本身武力同太子不相伯仲,全香港撈得最掂係佢,應該繼續翻炒同陳浩南被迫二龍爭珠,但武力又強行改弱連定位都唔同埋,浪費左個角色

到山雞,本身都應該係繼韓賓之後嘅大boss,但唔一定要扭曲佢心智掛,正常人鬥正常人,因為利益愛恨而爭鬥咪幾好睇,寫到正常人打癲佬有咩意思,又係浪費

牛佬

烏鴉係澳門差啲比韓賓殺死,好在烏鴉大命

唔係果陣煲唔起班新世代先幫舊人翻生咩?

韋吉祥有寫呀,話佢唔夠狄威打就收皮
上一代二線人物,好似火柴鬼王韋吉祥咕咕仔呢啲,佢又唔肯推上一線,淨係拎嚟死
二代又寫得垃圾,好少少嘅黃力,身分特殊啲嘅世飛,又係拎嚟死
而家除咗一個大boss (毒蛇金) 係勁,其他反派咩咩五虎全部都係廢
洪興除咗梁家仁夾硬話佢彈起咗,文華叫做殺手,綠武叫做懶好抽,其餘全部都係垃圾

上一代二線人物,好似火柴鬼王韋吉祥咕咕仔呢啲,佢又唔肯推上一線,淨係拎嚟死
而家除咗一個大boss (毒蛇金) 係勁,其他反派咩咩五虎全部都係廢
洪興除咗梁家仁夾硬話佢彈起咗,文華叫做殺手,綠武叫做懶好抽,其餘全部都係垃圾

而家牛姑寫成點
話晒都係牛佬d fd 正路點都唔會死

為左捧柒頭飛 咕咕仔都整死埋
大頭仔

同欣欣分咗手做兵,但又搶得返條女,先好野👍

主要係佢夠義氣,到死前一刻都去同大佬交代。一生都係靠打,最似古惑仔

仲要一開始介紹大頭仔就寫到佢有過去
特登避粉南 再寫多個同期但思想截然不同嘅兄弟
好大對比 唔記得左佢咩名 好像顏射過欣欣

何勇?

佢係黑虎拳館學拳,比烏鴉點佢入東英
車寶山

但而家柒頭飛都死埋
還我咕咕仔
越黎越痴線,牛佬

但而家柒頭飛都死埋
還我咕咕仔

還我咕咕仔X2

咕咕哥好型!!!

但而家柒頭飛都死埋
還我咕咕仔

還我咕咕仔X2

咕咕哥好型!!!

舊時同大飛啲互動好撚好笑

但而家柒頭飛都死埋
還我咕咕仔

還我咕咕仔X2

咕咕哥好型!!!

舊時同大飛啲互動好撚好笑

覺得大飛同佢仲好感情過同靚仔南
唔計子徤,曹四個仔,生滋,二代入面仁仔最大,所以推佢做大佬
古惑仔黑仔王選舉

1) 蛇夫

無得威咁多年,
四大拳王重振聲威,
結果一炮過滅團, 執左佢啦

2) 阿夜

身邊男人全部都出賣佢,
最愛既南哥先射爆佢隻腳,
番轉頭同佢含撚,
點知南哥再大刀大刀隊落去
in 南哥 we trust

3) 亦龍

湊夠數既八壯士, 做左渣fit人無幾多期,
死左都無人知,
無人提, 無人知

4) 大飛

天煞孤星, 識著粉南就係人生不幸既開始,
身邊既近身, 女人, 死既死, 傷既傷,
個仔都無埋
睇番其實得個吉

5) 四海

咁撚平庸都座到做龍頭, 乜都有果陣粉南返黎, 俾粉南計死左

6) 山雞

美好人生被洪興搞到頭家散哂,
差啲破埋產,
睇番往職,
明明幫過洪興好多次,
鑊鑊都俾洪興無啦啦反口覆灼搞正,
有幾鑊仲過埋台灣搞鳩佢

結論:
陳浩南生既累人,
痴親都無好下場,
正一冚家剷
古惑仔黑仔王選舉

1) 蛇夫

無得威咁多年,
四大拳王重振聲威,

2) 阿夜

身邊男人全部都出賣佢,
番轉頭同佢含撚,

3) 亦龍

死左都無人知,
無人提, 無人知

4) 大飛

個仔都無埋
睇番其實得個吉

5) 四海

6) 山雞

差啲破埋產,
睇番往職,
明明幫過洪興好多次,
有幾鑊仲過埋台灣搞鳩佢

結論:
陳浩南生既累人,
痴親都無好下場,
正一冚家剷

大頭仔,老妖,亞二
古惑仔黑仔王選舉

1) 蛇夫

無得威咁多年,
四大拳王重振聲威,

2) 阿夜

身邊男人全部都出賣佢,
番轉頭同佢含撚,

3) 亦龍

死左都無人知,
無人提, 無人知

4) 大飛

個仔都無埋
睇番其實得個吉

5) 四海

6) 山雞

差啲破埋產,
睇番往職,
明明幫過洪興好多次,
有幾鑊仲過埋台灣搞鳩佢

結論:
陳浩南生既累人,
痴親都無好下場,
正一冚家剷

大頭仔,老妖,亞二

大頭仔打擂台搵到人生目標
一抽三死得燦爛

老妖文官都俾人隊, 又係粉南惹的禍

大天二自己野心太大,
唔怪得人
古惑仔黑仔王選舉

1) 蛇夫

無得威咁多年,
四大拳王重振聲威,

2) 阿夜

身邊男人全部都出賣佢,
番轉頭同佢含撚,

3) 亦龍

死左都無人知,
無人提, 無人知

4) 大飛

個仔都無埋
睇番其實得個吉

5) 四海

6) 山雞

差啲破埋產,
睇番往職,
明明幫過洪興好多次,
有幾鑊仲過埋台灣搞鳩佢

結論:
陳浩南生既累人,
痴親都無好下場,
正一冚家剷

仲有洪興打手大梵 阿炳 南神篇個二師兄同南神新女
古惑仔黑仔王選舉

1) 蛇夫

無得威咁多年,
四大拳王重振聲威,

2) 阿夜

身邊男人全部都出賣佢,
番轉頭同佢含撚,

3) 亦龍

死左都無人知,
無人提, 無人知

4) 大飛

個仔都無埋
睇番其實得個吉

5) 四海

6) 山雞

差啲破埋產,
睇番往職,
明明幫過洪興好多次,
有幾鑊仲過埋台灣搞鳩佢

結論:
陳浩南生既累人,
痴親都無好下場,
正一冚家剷

大頭仔,老妖,亞二

大頭仔打擂台搵到人生目標
一抽三死得燦爛

老妖文官都俾人隊, 又係粉南惹的禍

大天二自己野心太大,
唔怪得人

亞二黑在當時要推果個車神
牧師
其實大梵同全盛天收邊個好抽d?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞