[古惑仔] 嚴選最愛既角色

577 回覆
10 Like 3 Dislike
鐘意山雞,
覺得佢有血有肉,
但牛佬一唔鐘意就殺,
如果山雞唔死, 就係後人們既共同目標,
但牛佬一心洗牌
鐘意山雞,
覺得佢有血有肉,
但牛佬一唔鐘意就殺,
但牛佬一心洗牌

屌個時洪興up得出名都死晒咁濟
山雞唔死邊夠壯烈
個時咁樣死法我真係以為佢想結書bad ending 埋尾
鐘意山雞,
覺得佢有血有肉,
但牛佬一唔鐘意就殺,
但牛佬一心洗牌

山雞唔死邊夠壯烈

早啲埋尾仲好過而家九唔搭八
鐘意山雞,
覺得佢有血有肉,
但牛佬一唔鐘意就殺,
但牛佬一心洗牌

山雞唔死邊夠壯烈

可以出前傳,大佬B傳,東英前五虎
生滋點死?
我覺得細飛應該無死 幾年後出番黎無左個頭殼咁

生滋因為幫粉南爭做深水埗坐館,狂串靚媽,之後畀靚媽成team人圍,插死之後掟落海

好似係粉南錯手打死靚媽個仔, 大B仔要做返啲嘢就搵生滋祭旗

好似果陣粉南要一抽三定三抽三爭做深水埗坐館
真係唔記得

粉南企出黎話要同肥媽爭深水埗坐館
為左話俾人聽佢仲好勁
於是搞左三場拳分別對黑古, 羅心左同肥媽個仔
肥媽個仔俾粉南錯手打死左
於是肥媽同大b仔覆桌搞掂生滋

屌都唔知乜能野劇情黎

你要覆啅咪搞粉南囉做咩搞生滋
鐘意山雞,
覺得佢有血有肉,
但牛佬一唔鐘意就殺,
但牛佬一心洗牌

山雞唔死邊夠壯烈

牛佬心諗,轉型得好呀
而家少咗人買書但有人課金,痴埋鳩達度搞下聚餐賣下古惑尿仲好賺
故事?wfc
鐘意山雞,
覺得佢有血有肉,
但牛佬一唔鐘意就殺,
但牛佬一心洗牌

山雞唔死邊夠壯烈

牛佬心諗,轉型得好呀
而家少咗人買書但有人課金,痴埋鳩達度搞下聚餐賣下古惑尿仲好賺
故事?wfc

唔明鳩達呢條撚樣咁鳩都有人課金,啲人個腦係咪裝屎
「牛撚的話」

呀,又到禮拜一勒!

■近排,古惑仔喺三日之內,先後失去兩個角色,牛撚從旁協力之餘,發現一個現象──就係依家D作者,道德極之離譜,除咗「掠水」之外,就係「掠水」!本書放喺枱面,個作者完全冇法診斷佢係乜事,連斷估都慳番,剩係識講要佢課乜課物,但係又唔講課幾多錢喎!去到你問佢嗰陣,佢先肯答──「坐館幾錢龍頭課幾錢,加埋要課幾錢!」而呢個數目,動輒就幾千至一兩萬!但係未算喎,先前講嗰D只係檢驗個角色出咗乜嘢問題,知道之後,先至開始真正課金!而課金費用幾多,又係一個「未知數」!咁大家話勒──係咪黐X線?

■以前,我成日都鼓勵人哋睇古惑仔!但係依家,我改口風勒──可以嘅話,都唔好睇!喺九成缺德嘅作者存在底下,你根本冇得睇!除非你可以狠起心腸,主角死晒都唔課金,唔係嘅話,肯定畀班無良作者斬到一頸血!而事實上,作者狂賺古惑仔讀者嘅課金,已經成為風氣!
南哥幫過黑仔d咩?
立花: 太唔似古惑仔既角色, 似日漫既主角,
富士山結局好適合佢, 為左雷霆出返黎真係好on9, 牛佬你一係狠心啲, 唔好咁婆媽

粉南: 鳳凰重生, 一生大起大跌, 睇住佢由靚仔變大人再變土豪, 到家下聖人模式,
天生主角運, 對佢又愛又恨,
老撾篇已經知佢天生係黑道人才, 去到邊都做到大佬, 不過現在俾故事主導性格, 越黎越唔成熟

大飛: 用佢換太子返黎好嗎?? 變撚左應聲蟲, 毫無魅力可言了.......

大梵: 其實同粉南好似, 有高有低, 一出場君臨天下, 之後痴到要屌老母,
成撚日都俾洪興帶住走, 都痴孖根既,
你老味你大佬黎架嗎, 成撚日搞香港把托咩

佐維: 大飛化相當嚴重, 魅力越來越差

阿克: 呢幾年較成功角色,
用黎平衡返武力算不錯表現,
北韓背景相當有趣,
但唔同做乜差返香港, 成撚日俾人搵笨柒,
on99咁
南哥幫過黑仔d咩?

當日放佢一條生路, 無隊死
韓賓: 白髮後講黎講去都係果啲野, 一有佢就有悶場

靚媽: 超强既角色, 性格立體, 任何時間出現都搶鏡非常, 可惜牛佬俾左個咁撚慘既結局佢, 當日粉南落難, 靚媽最少無踩佢一腳,
都有扶過佢, 做乜撚要殺佢個仔? 係咪八壯士後人先算下一代, 靚媽呢個唔算? 無啦啦迫到佢short撚埋,
佢根本夠班做韓賓個位
丁瑤: 太強水靈影子, 當日俾靚坤質佢飲尿,
咁都做得出既人緊係心狠手辣, 但唔明佢對個仔想點

佐敦: 乜撚野事啊, 無心捧就咪卒佢啦, 成事不足, 九唔搭八咁, 牛佬好心平衡下其他社團啦,
幾十年仲係東英洪興, 悶死
下一代

文華: 算順眼, 一路有板有眼, 用鏈刀好搶鏡, 俾啲力水寫佢吧

志高: 收埋佢相當正確, 翻版灰狗, 連佢果part都一模一樣

家仁: 唉, 有點格硬黎, 不過算係二代中有發揮既一個. 成日寫佢飛起粉南做乜, 知佢有毛有翼勒

世飛: 捧幾次都唔掂, 牛佬你知唔知個問題係邊, 係世飛根本無料到, 你推佢去毒蛇果邊把撚咩, 武值, 智力, 統領幾方面無樣掂,
點解唔收埋佢一排先? 係咁推佢進化, 你寫到無心機就寫死佢, 真係好無謂

尚武: 打仔武個名已經夠on9, copy太子仲on9, 咁多個最柒係佢, 不如寫佢當差啦
趙繼邦: 相信咁多位都無咩想同呢位智障講

小東: 介奶未啊? 又話幾心狠手辣, 幾毒, 咪出場到家下都條條fing囉, 仲將話事權交俾人, 算鳩數啦你
金尊貴
座王太
宮本一

呢三個共通點係一開始吹好大,
結果係點有目共睹
特別係座王太, 真係得啖笑
下一代

文華: 算順眼, 一路有板有眼, 用鏈刀好搶鏡, 俾啲力水寫佢吧

志高: 收埋佢相當正確, 翻版灰狗, 連佢果part都一模一樣

家仁: 唉, 有點格硬黎, 不過算係二代中有發揮既一個. 成日寫佢飛起粉南做乜, 知佢有毛有翼勒

世飛: 捧幾次都唔掂, 牛佬你知唔知個問題係邊, 係世飛根本無料到, 你推佢去毒蛇果邊把撚咩, 武值, 智力, 統領幾方面無樣掂,
點解唔收埋佢一排先? 係咁推佢進化, 你寫到無心機就寫死佢, 真係好無謂

尚武: 打仔武個名已經夠on9, copy太子仲on9, 咁多個最柒係佢, 不如寫佢當差啦

不如叫細飛跟丁瑤打返粉南可能仲好睇
下一代

以前都會有呢啲鋪排,
但家下牛佬唔會啦,
真係無乜心機寫, 啲錢買返重修本好過,
以前好睇好多
下一代

以前都會有呢啲鋪排,
但家下牛佬唔會啦,
真係無乜心機寫, 啲錢買返重修本好過,
以前好睇好多

而家跟本亂咁黎
東英五虎逐隻出,但冇悶場,再集結仲好睇
大頭仔
新一代其實全部都低低地架
得仁仔叫突出小小
成班做晒大佬級仲英雄主義
生滋就一時老江湖一時on9 仔
金尊貴
座王太
宮本一

結果係點有目共睹

呢幾個一黎吹太大 二黎冇人可以俾佢地用黎攞威
當年地中海顯得佢勁 係佢砌得掂太子
屌啦星而加砌得班二代有幾撚奇
尤其打仔武真係 二代最唔閪似古惑仔就係佢
金尊貴
座王太
宮本一

結果係點有目共睹

一街都係神人,
呢三件當堂變旦散,
粉南已係半神人,
大梵, 阿克, 佐維, 其他金蒙空,
件件都硬野
金尊貴
座王太
宮本一

結果係點有目共睹

以前神人係用黎封頂 神鵰 地中海 車仔 個個都智勇雙全
就算南神佢地贏唔到你都心服口服
呢架既「高手」用黎比南神帶班柒二代刷經
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞