[古惑仔] 嚴選最愛既角色

577 回覆
10 Like 3 Dislike

以前牛佬同瑞新合編個時,除左打打殺殺仲會針砭時弊、講下社會景況。明白個角色係有血有肉係發生過咩事先會有咁既人生、行為,而家成本現代武俠漫畫連環圖,讀者睇完個角色留唔到印象,本書越來越唔好睇,但是牛佬仲覺得自己支筆好掂

近呢幾年有小小特色既新角得陶傑同黃力
黃力其實都係D好撚行既野 得個雷字 但係都比班柒二代好
講起印象 呢架座山貓係咪都係黑底白字? 明明太乙特色黎比座山貓整柒晒

以前牛佬同瑞新合編個時,除左打打殺殺仲會針砭時弊、講下社會景況。明白個角色係有血有肉係發生過咩事先會有咁既人生、行為,而家成本現代武俠漫畫連環圖,讀者睇完個角色留唔到印象,本書越來越唔好睇,但是牛佬仲覺得自己支筆好掂

近呢幾年有小小特色既新角得陶傑同黃力
黃力其實都係D好撚行既野 得個雷字 但係都比班柒二代好
講起印象 呢架座山貓係咪都係黑底白字? 明明太乙特色黎比座山貓整柒晒

真心,呢家陶傑係我喺故事入最鐘意嗰幾個角色之一
其實太多無雙,應該多返啲有深度既文戲會好好多,太多所謂神人同無雙場面搞到變武俠漫畫咁
洪興笑人賣白粉
成日屈鳩讀者鐘意睇打戲

根本大家鐘意睇文戲係牛佬你寫唔出姐
成日屈鳩讀者鐘意睇打戲

以前陳耀古惑偷鬥智不之幾好睇
成日屈鳩讀者鐘意睇打戲

以前陳耀古惑倫鬥智不之幾好睇
成日屈鳩讀者鐘意睇打戲

睇得出佢真係寫唔到 呢架d對白都懶撚得諗 一頁一格全身圖就算
而家都講東英既收入來源
點解飛仔平重未做到五虎
點解飛仔平重未做到五虎

做過啦佢
仲有份打福田
點解飛仔平重未做到五虎

做過啦佢
仲有份打福田

廢得濟 調左去揸數好似
點解飛仔平重未做到五虎

做過啦佢
仲有份打福田

廢得濟 調左去揸數好似

收皮虎
成日屈鳩讀者鐘意睇打戲

睇得出佢真係寫唔到 呢架d對白都懶撚得諗 一頁一格全身圖就算

仲有背成日都係淨色
睇返重修本,
啲人物係畫得差,
但係分鏡, 故事都係有功架
其實太多無雙,應該多返啲有深度既文戲會好好多,太多所謂神人同無雙場面搞到變武俠漫畫咁

一時又話再黎火石州
成日番炒過去果啲事件
真係令人好失望

諗返以前水戰,
洛克道,
分部哂冷, 萬花樓
場景轉換, 全部好好睇
上次千人大戰果陣我曾經以為會完

都未寫到陳浩南個孫

都未寫到陳浩南個孫

牛佬一日唔死一日都有得畫
唔好唔記得仲有個梁天正

都未寫到陳浩南個孫

唔好唔記得仲有個梁天正

仲有個豹子健都唔知係咪粉南個仔
以前d文戲吸引好多 依家文又唔得 武又唔得

期期都講神人 唔想睇

都未寫到陳浩南個孫

唔好唔記得仲有個梁天正

應該台灣仔或者福建仔其中一個我估

都未寫到陳浩南個孫

唔好唔記得仲有個梁天正

遊子健/豹子健
似喎

都未寫到陳浩南個孫

唔好唔記得仲有個梁天正

遊子健/豹子健
似喎

龍之子,做豹?

都未寫到陳浩南個孫

唔好唔記得仲有個梁天正

福建仔同台灣仔是不是同一個人?

我覺得福建仔係游子健機會大好多

牛佬好似有舖排要完結古惑仔啦

先推 黃力 楊思樂 二人組出黎

之後門生福建仔 湧佐出黎

都未寫到陳浩南個孫

唔好唔記得仲有個梁天正

遊子健/豹子健
似喎

龍之子,做豹?

龍條毛咩 南神先係真正既毒蛇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞