[文宣要改善]廢老中磚單嘢喺reddit有迴響

498 回覆
998 Like 12 Dislike
大家都係想攬手足
大家自己衡量下點做
希望大家記得be water
唔好分化就ok
要適應各種形勢先贏到
我覺得尤其依家敵人越嚟越多臥底分化假膠
真係做任何事都要自己諗下先做
痴撚線
依個Post明明講緊正經野
做乜撚下面全撚部互屌 逃避現實
又想奸奸地咁贏阿
醒下啦
我地一輸撚左誠信就乜鳩都冇哂嫁啦
唔撚好見到參議院過左就輕敵好唔好
你有冇睇片嫁?

第一,個阿伯係啲藍絲前線隔黎,仲有個阿伯係主動走入藍絲前線,你食花生會食到咁近,會主動走入前線?

第二,學行過比狗搞,果陣係咪雙方開緊戰,定係黑警係到鳩查鳩拉?唔好用啲錯晒嘅比喻啦

第三,黑警衝入商場,呢個係移動緊嘅戰線,唔好彩比黑警誤中嘅,就真係唔好彩,但請分清係"誤中"定係黑警"有心無差別襲擊"

第四,你話"每日行動大把黃絲 食花生 屌黑警 比黑警打 食旦"呀嘛,屌兩句都要比黑警打係咪武力不對等呀?係咪"大家預左"呀?
完全正確。

今時今日,好多人都真係可以做到核彈都唔割,包括呢類不幸事件,但玩fake news, 只要被踢爆一次,絕對有人會懷疑自己到底支持緊乜野。

如果黃同籃,中共同我地到底都係同樣既,洗撚搞咁多野咩,維持現狀就得啦,最少係和平穩定。
唔撚好fake news
唔好左膠上腦 死佔道德高地
根本就who fucking care
我地死左咁多人又唔講
講個無鳩謂謂藍絲掉磚阿伯
唔好再講喺手足掟到個啊叔
根據翻黑警同藍絲邏輯,就算你喺記者,夾喺兩邊嘅中間喺好危險,俾誤中喺唔理想,但要理解當死者移動緊,而周圍都有衝突嘅時候,電光石火之間,好難去控制舊磚會落喺地下還是死者頭上
對家郁手先 自衛咋
依三類係香港post好多
"Actually no one is happy to see anyone loss their lives in protests. But we hope everyone understand how much of pressure are we facing, there were way too many casualties on our side, and therefore we decided to fight back."

Paraphrase OK?
佢衝出黎dum 人 比人dum 中返都有得怨?
Reddit就係屌緊點解藍絲死人冇人upvote,得個2k。示威者傷亡就好多。講緊呢個真係第一個傷亡事故,一定俾藍絲瘋傳。我地之前果d被自殺cases係alleged。其實係咁講句,好遺憾有人死於crossfire,唔好再spin其他理由。
根本上唔駛玩玩fake news,反而主動承認責任,話事件是不幸,我們都很傷心很難過。

再補多句,希望政府快點認真回應訴求,不要再迴避,否則類似既不幸事件必定會再發生

完全唔駛玩fake news,全部事實陳述就ok, 呢d先係道德高地。

拆鐵拆鋪都係一樣玩法,唔好再話係黑警做,反而要講

一早已經在網上討論攻擊目標,所有攻擊目標都是公開的,如政府及警察是認為重要,有心有做本份做好防禦,根本唔可能成功攻擊

將個波踢返曬比政府同黑警,又唔駛玩fake news, 又唔駛再理係咪鬼做
好多分化出現
係有啲左膠不能接受有人死咗
Well, 如果係嗰個場合死咗, 大家都有一半責任, 無人諗住殺咗佢, 但如果打緊仗, 你一邊死咗, 有咩辦法
即係又要打㗎, 又要怕死, 咁搞笑?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞