[文宣要改善]廢老中磚單嘢喺reddit有迴響

498 回覆
998 Like 12 Dislike
https://www.reddit.com/r/worldnews/comments/dwc95r/hong_kong_protests_70yearold_man_hit_by_brick/

自己睇下啲comment同profile,有唔少係真user嚟

最令redditor反感嘅唔係暴力埸面
係連登仔諗堆垃圾理由出嚟想spin走佢

明明單嘢係藍絲撩交打在先,根本無必要推卸
成班豬隊友用埋啲on9解釋,乜撚嘢TK死spin爛spin
有個仲懶撚醒貼條片上/r/HongKong屈TK
唔知係當人無腦唔識分真假,定真係自己無腦唔識分真假
人地一貼條高空片出嚟就收皮,結果反而令人更加反感

幾個月前已經開始講
fake news只要有一個人踢爆,造成嘅傷害係點落力做文宣都補唔返
文宣唔要fake news

咁多真料唔用,spread埋啲一篤就穿嘅fake new到底做乜柒
我寧願你出少句聲冷處理,都唔想你瘋狂埋地雷等自己友踩
講咗幾十萬次喇,幾時先肯改善呀
唔要fake news呀
已經back fire過好幾次 肯改善未
三毛分化 連登呢幾個月1次DDOS都無
就知港共係咁收緊AC
不停做分化 抺黑
出面勁撚多fake news page
屈係藍絲tk
呢單算係網軍出手較密嘅一單
仲要懶醒咁話藍絲都係咁,雖然唔排除係有心人
如果5毛特登扮on9,貼d on9 fake news上twitter/ reddit扮示威者盲撐,都冇符
咪咁,要嘅係改善唔係負能量
應該張事實講出來
兩邊都有掟
點解佢去果到拍片
點解中左招,隔離既人都唔理佢繼續掟
果d人先係最自私,害死佢既你
[反擊 ] 政府建制叫上街清潔, 我地應該叫人一齊清洗tg毒
https://lih.kg/1722952

大家可唔可以考慮下做pr嘢
戴住口罩/豬嘴洗 話畀啲街坊知tg有幾毒
幾多文宣都唔夠呢啲文宣有用
要記得我哋喺六七月點贏民心返嚟呀
—————
同意
事實上,手足都冇錯
藍絲掟先 點解唔還擊
最慘係有幾個做開文宣嘅都咁屈法
連登個post又推到咁樣
肯定唔止係對家所為,呢邊都唔少人花式自殺
最撚好笑就係民記正正常常幫你spin返所有暴力都係政府唔回應錯 呢度竟然有人屌民記轉頭 我唔知班友係3毛定失理智定純粹on9啦
同意呀
滅火筒個單又係
有手足fact check咗cctv影到嘅地下係真
又成班傳重拍
柒咗咪認囉

呢啲風氣真係要改下

呢單廢老俾自己人掟死
又唔係我地做
應該放番大啲廢老藍絲嘅行為
俾外國睇下佢地嘅柒樣

希望大家唔好盲目沉醉係自己想相信嘅事度
錯咗就認
Bite the bullet
同埋仲留意到好多蛛絲馬跡撚,有d好明顯既on9疑點都講一輪,但都係冇符
只需要一百個ac,玩弄連登係輕而易舉
洗撚spin咩
打架傷左好正常 如果粒磚打返轉頭咪又係有人死 只不過佢地掟唔撚中咁解
FAKE NEWS死全家
連登最興叫人冷處理
我地要做嘅係解釋,唔係狡辯
唔好當聽同睇嘅人無腦,自製公關災難得唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞