[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (48) 買A7R4送2張64GB邊夠用

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
好奇問下點解會咁問?
PAS mode就已經係"標配"啦

outdoor就可以睇下sunny 16 rule
最近買左a7iii, a7iv 可能下年出
想問我拍片多,無左iv 可能會有既eye active tracking,拍片黎講會唔會有好大分別
大 經常拍片就等下完
唔好聽佢講
好多人攞機搵食都係用a7m3拍片,本身m3拍片已經唔錯,追焦都快。
有幾何見到人為左拍片去買6600唔買m3
買左1635GM
想問下有冇人Sony 相機app更新左之後
相機過唔到相落手機
電話wifi頁面係成功連左wifi 但左上角都係冇wifi logo
之後入去個app完全冇反應
正常連左就自動過相
我都係咁
但係用ipad就無事
買左之後長時間插係部機好少換鏡
講真,早兩三年A6500未有eye active tracking,咪又係勁多婚攝拍片用
既然已經買左A73就用盡佢啦
另外仲有枝24105G......
即管睇下點
長插唔重咩
我另外兩支係55同85,長插得1635同55揀姐
想請教A6000升A6500 會唔會有好大分別?
贏嘅應該得防手震,基本分別唔大,係就上6100/6400
A6100同A6400係贏對焦?
講真 早多5年
5D2 MF 拍片咪又係咁用

條女買左部6600,講對焦,m3追焦已經好快,多左個active eye tracking 分別唔算太大
又唔好講到m3拍片差
你拎d 咁極端例子講
佢果句野勁似啲公園阿伯,話自己後生果陣咪又係咁
有新科技就緊係用新野啦

而家多人用a7iii 因為未普及

我用左a7iii 2年 video 影人追得未算好緊

7r4就緊好多 做到好順

唔知邊個就同我講好多人用所以無問題
贏對焦,直出顏色
6400 金屬機身
A6500姐係只係贏防手震
放支35 1.8
早兩個月買,冇乜用,有冇巴絲有興趣
留個tg傾
想問帶部RX100 M5 去東京,果邊得4度,會唔會整壞部機。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞