[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (48) 買A7R4送2張64GB邊夠用

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
呢個好笑
巴打色幾靚
用左邊套PRESET
T2875啲色係好正
有啲後悔放左佢換24105g
我都想知,同埋pp 用咩
想問下大家部ff 機會唔人長插鏡
我以前部apsc 會長插放相機袋
宜家部機大左,鏡大左,放唔落,下下都係淨機cum蓋放袋就算,但下下用之前就要插鏡,係咪正常的
A7iii
有冇人去普通旅行會咁樣配?
1635GM 加一支85.8

定一支天涯算數?
個人prefer最多帶2支鏡
我早排去日本
帶咗16-35f4 b40 fe85
睇情況而帶1635/85出門
試過1635gm + 55.8去旅行
不過大部份時候都係用1635, 可能因為我冇咩影人
我反而中意插55.8多啲,1635gm真係好重
嗰次去歐洲影景影建築多, 所以就長插1635
夜晚出街閒逛先用55.8
我上次意大利係1728 + 70300
遲D龍70180出左應該會換

如果唔係去歐洲果D就可能1728一鏡算, 或者帶埋支samyang 45.8
長插重唔重?
其實1635gm都唔太重, 只係重24105g少少
我斜孭唔係掛頸其實唔辛苦
想問問有冇人會長開DRO 5?

本身用緊T28-75, 係好鏡黎
但想試下其他鏡
好想入1635gm
依家邊到做分期抵?好像得sony自己有免息
其實你要搞清楚1樣野
Sony一定係免息免手續費 但一定最貴
百老豐澤都一樣 分分鐘個價平過sony
細鋪個價最平 但一定會收你手續費 所謂收續費你當係息啦 無分別 免息但收收續費 個名好聽d
細鋪多數收多4-6%
用緊A6400 18105 F.4
想問下點樣可以影到食物特寫
成日對唔到焦
開dro個顏色同細節都差咗唔少
情願開包圍曝光後製
唔介意齋jpeg直接開hdr好過
不過sony真係好on9,竟然唔能夠raw hdr
想問吓呢,要用官方個trade in係咪一定要喺官網買㗎?豐澤同百老匯唔得㗎可?想A7ii上A7iii
冇套用preset
純粹係LR拉下光暗
同埋係影JPG用Standard profile
最近對焦係0.45米,支鏡唔岩影食物特寫。
用返kit鏡16 50都好過佢
Crop相!
多咗入塵機會
我分期買通常去大鋪, 又或者肥花
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞