[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (48) 買A7R4送2張64GB邊夠用

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
新手大鋪安全D,細鋪比人陰左都唔知
大鋪搵信用卡優惠扣唔扣得返呀?
LM
想問下邊度整機信得過同平?
部a7ii個viewfinder 同mon唔識自動switch
dcfever search a7 維修

有個巴打整機ok

應該得一個
差5百幾咁重要?咁細數目去大鋪啦 中左伏仲驚
第一次買機不妨去大舖啦,多嘢R又唔怕俾人水;一陣細舖見你新手又氹你買多幾樣配件個價差咪又係返度
手機版用raw嘅話執相嗰陣冇得放大張相嚟睇,jpg可以
電腦買profile import 去LR
豐澤 broadway贈品有咩? 如果係原廠電同memory card呢度都幾舊水
pricehk上面通常係現金價同冇贈品,除非平20%以上否則我都係去返大鋪多
有冇試過抺下viewfinder個sensor?
用得耐就會簡到心儀preset
套完再adjust下就好快手執完一張靚相
Sigma 85.4 art 見唔到入List既
Btw

琴日入手左
rich
由咩機升?
考慮緊R4定A9ii
你地有冇用app執raw時成日crash?唔知係咪我一次過入太多去studio到,成日都執執下彈app
利申用緊XR
唔知用iPad pro 會唔會好啲,VSCO已經取代咗我用LR
app執raw少 太大mb數一定易彈
鐘意搵岩心水preset save底 下次直接用
好似可以電腦轉lightroom apps用 vsco唔太好但方便
攞返sony showroom整係咪貴好多?
過保要收檢查費加人工 好似都接近$1000
A72升
有冇人用過 pro tanle 天利 uv 鏡?質素如何?
今日去dbxxx買鏡,佢地話送黎隻牌子uv鏡。
有冇巴打用緊samyang 35.4,質素如何?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞