[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (48) 買A7R4送2張64GB邊夠用

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
係入面
jelly pen 幫到你
鏡片同鏡中之間?
想請教下 如果鏡頭用T2875
Body係咪都應該用返m3算 用r系反而唔好?
諗左自機想用咩機先
鏡可以隨心一/二手入
R4唔知,r3夠用
本身有 fe85.8 t2875 同1635Z用緊A7m2
但唔太滿意個對焦 想換部Body
a7m3 同a7r3價錢差唔多所以諗緊換邊部好
啲人話我呢堆鏡用唔足R系個像素
因為重量關係未來都應該唔會換gm系列
雖然鍾意J細節位 但係啲中價鏡好似根本食唔盡?
同埋夜晚iso m3可以高一級
但啲人屌個mon連對唔對到焦都睇唔到
所以1516緊應該揀邊部
定係等出年2月a74算
咁嘅情況你應該要去撚下a73 個垃圾mon, 我次次都睇得好辛苦, 90% 只用evf 影相, 你話想J 高像素, 咁直接r3 la, 不論你買唔買gm, 高像素始終都係高像素, 同埋睇你會唔會經常手持夜景, 經常落腳架咁梗係照揀返r3, 反正曝光時間都係長
你揀相機唔應該跟鏡頭而去揀, 你應該睇返你需要咩功能而去揀
係出年2月咩?
食唔食晒d 鏡,睇你自己d 相係咩用途, 正常自己mon 睇,印相,手機睇都唔會太大分別

a7m3 最痛真係個mon 同evf , 半世紀產物 , 有時影完夜景放大mon 睇都睇唔清有無輕微震 , a7r3 只係好d ,唔好咁大期望

照計你三支鏡用a7r3 都無影響
食唔食晒d 鏡,睇你自己d 相係咩用途, 正常自己mon 睇,印相,手機睇都唔會太大分別

a7m3 最痛真係個mon 同evf , 半世紀產物 , 有時影完夜景放大mon 睇都睇唔清有無輕微震 , a7r3 只係好d ,唔好咁大期望

照計你三支鏡用a7r3 都無影響
係咪a72代後都唔會有memories apps
iv代之前有傳會有返?定fake news黎
我覺得你fake news
覺得係假
人生第一部ff
剛剛進入罪大家庭
a7iii+12-24g
新手lm ,
用左 a6000 幾年
想上 A7M3 or A 6400

一手都係差唔多
A7mk4 cash依家最平幾多錢
Sor...A7r iv
我就係A72上A73,或者我少放大睇我又覺得冇咩
基本上佢fo中我想要既野,返到去執相個陣都唔會甩

個mon我最開心既係A73 d色好好撚多,當然wb都有關
以前A72俾客睇d膚色好似肝病咁又綠又黃

如果budget有鬆動咪上R3囉,不過你要睇埋你部腦唔頂到4000萬像素
重有memory卡同harddisk都一定要再加
恭喜
如果齋睇pricehk個價比多千鬆d有全新喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞