[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (48) 買A7R4送2張64GB邊夠用

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
用NFC連
a72 個mon 堅真係好廢. 我多數用返手機睇
85.5 可以開S35變135

如果冇需要135就買55 輕啲
A73
咁講法好驚
天祥有貨都未敢買住
用緊iOS13.3次次都過到
試吓去wifi到forgot咗之前個network先
唔得就重新裝過個app

去咗個旅行長開佢個gps幾好用
但係成日失驚無神熄咗location搞到我有啲旅行相無咗gps
講漏咗 我用QR code scan嘅
我用iPhone 11 Pro + iOS13基本上未試過有問題

之前去旅行嘅經驗係有時候太耐冇開過個app,佢就會自己disconnect左GPS,所以最後我會間唔中開一開個app
我係次次都check有無藍牙公仔同location公仔
不過總有一兩次唔記得咗
想問A7 第一代個PDAF, 係唔係得原廠FE鏡先用倒?
如果轉插EF鏡又想用PDAF 係唔係要買Viltrox ef-nex IV.
diu尋日都仲係過唔到相
師兄我用a7ii ,但好似搵唔到邊到開QR code出嚟
想問下a7r4 hsbc 分期邊間最抵?
冇記錯A7ii要手動入WiFi先駁到
same,影跑狗多,下下要開over 1/500,基本上有冇防震都冇分別
你用緊咩機?啲鏡都係冇防手震?
你專係日光日白影咪唔使
有無不同場景嘅光圈快門標配作參考?
睇你鏡咩焦距,睇返安全快門 or 石膏石
睇你主角
不如攝台搞個聖誕卡籌旗捐星火活動
https://lih.kg/1766835
有冇師兄玩過pentax-m 85/2 k mount?
同sel85f18 有冇得比
(唔介意手動)
想問安全快門需唔需要用返等效焦距嚟計?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞