其實asso嘅grade係咪比得鬆手好多?

247 回覆
109 Like 38 Dislike
睇下咩asso

利申 jupas asso
唔係佢地鬆手 係多tips
係 利申asshole仔
因為讀asso既人比讀degree既努力好多

都上左岸就梗係HEA
asso聽下書,hea溫下就起碼過3
有用下心去讀, ASSO lecturer 最少會比個B 你

都上左岸就梗係HEA

你都on撚9

Degree乞食科就係

Degree乞食科就係

Agger
cityu asso有d course平均gpa1.幾

你講緊jupas嘅本部asso定cccu?如果係jupas嘅話爛grade好正常

痴線bse科pipe今年有半班year2 retake

你講緊jupas嘅本部asso定cccu?如果係jupas嘅話爛grade好正常

Pipe上年平均好似係0.9
睇科 asso文社商科係好多好多野背 但肯背一定有B/B+以上

degree問野相對難答啲 有啲科係爛開grade係forever爛

太多不同之處 asso仔又真係勤力啲嘅 始終未上岸 加上asso會有大量source去幫助你考好啲

相反degree大多數食自己

講返grade 我覺得2.8-3.3無咩討論空間 因為浮動少少好正常 但asso 3.7-4.x上到u根本無乜可能keep到 除非你無社交 但如果你2.8-3.3入返u之後keep到 講真 好正常姐

總結 asso grade應該鬆2個grade左右

利申 無意踩任何一邊 grade未必能夠100%反映能力
Gpa講緊滿分係4定4.5?

之前有個asso朋友同我講有3.7 心諗咁撚勁
點知滿分係4.5
poly hd一定係最緊

垃圾
asso hea讀都過3.5啦
利申asso cgpa 3.8x

再上多一年係1.38
我C-左 已經高過mean
老老實實
asso呢樣生意佢唔做d業績出黎點吸引人讀
佢教就可能教大學level
但exam就比較容易,好直觀
基本上asso就死背就高分,咩科都係
老老實實
asso呢樣生意佢唔做d業績出黎點吸引人讀
佢教就可能教大學level
但exam就比較容易,好直觀
基本上asso就死背就高分,咩科都係

唔計有d柒頭讀創意既科
Ad/HD 只要無marking scheme 既科就小心d
有無人發覺同degree仔 講Asso 嘅辛酸
佢地係feel 唔到

再上多一年係1.38

Lonnie cheung

點做到C- 教下小弟重點溫邊到 後日midterm 背圖背一堆野 想死

再上多一年係1.38

Lonnie cheung

點做到C- 教下小弟重點溫邊到 後日midterm 背圖背一堆野 想死

C-真係可遇不可求

都上左岸就梗係HEA

你都on撚9

不如你講點ON9法
我問10個IVE/ASSO上黎
9個都話會HEA好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞