其實asso嘅grade係咪比得鬆手好多?

247 回覆
109 Like 38 Dislike
hkcc 學店既就走啦 仲敢走出黎真係想比人笑咩
Poly hd仔 我個科起碼8成人唔過3

願聞其詳

Poly Ugc hd好癲
要同degree拉curve
咁注定爛grade啦
有兩個fd一個retake緊另一個讀緊asso
兩個都想讀cu社科
讀asso個個叫retake個個要比心機
入cu做佢師弟

呢d 咪醒目仔, 俾錢去學店升根本易過你經jupas 升
retake 你同成屆人鬥, 你讀學店已經幫你篩走左讀到書果d, 得返堆考試失敗既同你鬥

其實讀學店讀asso,升到既degree 好多係乞食科
retake你仲有大把選擇揀,醒目既就緊係retake la

學店engine 都大把得升

都係 engine asso會升到有用既degree
但其實仲有好多science 文科既asso 升乞食科
兩個都想讀cu社科
入cu做佢師弟

retake 你同成屆人鬥, 你讀學店已經幫你篩走左讀到書果d, 得返堆考試失敗既同你鬥

retake你仲有大把選擇揀,醒目既就緊係retake la

咁retske都未必入到唔乞食科
利申;乞食科
兩個都想讀cu社科
入cu做佢師弟

咁retske都未必入到唔乞食科
利申;asso升乞食科
hkcc 學店既就走啦 仲敢走出黎真係想比人笑咩

怕咩比人笑
睇睇UST咪知 個mean係D

屌你咪撚係到嚇鳩人 我地mean一般係C+呀

business course d prof派grade架
mean有B-架
我呢d學渣見到B-都還神

願聞其詳

咁注定爛grade啦

呢層我知 想知邊科咁跨張
利申返polyhd出生

願聞其詳

咁注定爛grade啦

呢層我知 想知邊科咁跨張
利申返polyhd出

我ASSO 4.0
入到YR3 第1個SEM得返3.幾
ASSO 3.6X Grad GPA 3.59
CU GPA 3.8X
上左Degree勤力左, 比分FAIR 左
兩個都想讀cu社科
入cu做佢師弟

駁唔到
本身asso就係比dse考得差嘅人讀 拎degree同asso比係咩邏輯 用degree比分嘅方法去比分啲唔符合入u條件嘅人 好肯定會攬炒

利申英文5*讀緊asso translation 大把人英文得3都走黎讀 但比佢地入到u唔係好事 因為入到去都唔會夠啲lv5嘅人鬥
UGC FUNDED 個堆爛GRADE
但學店個個都過三爆四
唔怪得人地有UGc funded啦

小心人地asso大軍咬你呀
鬆唔鬆我唔知
但我asso果陣cgpa 3.65 grad
入返ugc第一年拎dean list(同返main stream班人計)

冇人回我?
仲有既係我覺得入左u之後啲學習氣氛冇哂 啲人上堂勁嘈or做自己野 冇乜人認真上當
作為過來人覺得asso學習氣氛好過u多多聲
鬆唔鬆我唔知
入返ugc第一年拎dean list(同返main stream班人計)

冇人回我?
仲有既係我覺得入左u之後啲學習氣氛冇哂 啲人上堂勁嘈or做自己野 冇乜人認真上
拎sub degree同degree比係咩玩法?
鬆唔鬆我唔知

冇人回我?
仲有既係我覺得入左u之後啲學習氣氛冇哂 啲人上堂勁嘈or做自己野 冇乜人認真上當

可能你乖仔啦 係大學爆讀書威過dse仔
又可能你讀專科eg電機工程
比你入返大學yr1既電機工程 咁你高分d都正常姐

其實可以有好多可能原本係解釋到點解你asso gpa低過u gpa
不過你用一個個別例子去論證一個廣泛命題
又無乜說服力可言喎

u真係無乜學習氣氛 鐘意讀既人會讀 唔鐘意讀既會碌 呢種頹廢正正就係大學所要既自由嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞