其實asso嘅grade係咪比得鬆手好多?

247 回覆
109 Like 38 Dislike
UGC FUNDED 個堆爛GRADE
但學店個個都過三爆四
唔怪得人地有UGc funded啦
未讀過,但我觀察asso GPA 4= degree gpa3 左右

痕大定樹人嘅3
先利申,讀asso 升degree
Asso係易高grade過degree,我asso果陣係考得好過喺degree
但係,其實都同讀書嘅風氣唔同有關
我喺asso時,升degree係我唯一目標,日日就不停溫書
升到degree之後,我參加其他活動嘅時間仲多過讀書,成績會差左都好正常
但學店個個都過三爆四

港大法律:
我唔否認grade可能鬆少少,但係咪個個都爆到?定係有人酸人地入到好科ja?

真係好少少咁簡單?
其實我覺得唔關事
鬆係鬆 但唔會鬆到好似你地咁講
輕輕唔溫書都過3囉
同埋好睇邊間cc同邊科
有啲科根本就係開出黎保送畢業 水泡既

asso大部分人都係想入番ugc
有個咁大既目標 加上競爭力大 個個緊係好落力讀架啦

ugc上左岸 仲洗咁chur讀書chur gpa?
求求其其pass就算架啦
講真u入面有幾多個係求first hon丫

等睇比人話我護航
Asso 真係超易過3
唔過3真係唔係讀書材料,慳返d錢好過
鬆唔鬆我唔知
但我asso果陣cgpa 3.65 grad
入返ugc第一年拎dean list(同返main stream班人計)
但學店個個都過三爆四

港大法律:

hku lawㄧ直都出名爛grade爛到傻
其實我覺得唔關事
鬆係鬆 但唔會鬆到好似你地咁講
輕輕唔溫書都過3囉
同埋好睇邊間cc同邊科
有啲科根本就係開出黎保送畢業 水泡既

asso大部分人都係想入番ugc
有個咁大既目標 加上競爭力大 個個緊係好落力讀架啦

ugc上左岸 仲洗咁chur讀書chur gpa?
求求其其pass就算架啦
講真u入面有幾多個係求first hon丫

等睇比人話我護航

柒少陣啦
有兩個fd一個retake緊另一個讀緊asso
兩個都想讀cu社科
讀asso個個叫retake個個要比心機
入cu做佢師弟
但學店個個都過三爆四

港大法律:

2.3係點比得出
正正常常讀書 好心prof就比個fair marks啦
呢d食屎grade係點q樣落到手
但學店個個都過三爆四

港大法律:

2.3係點比得出

唔好忘記,呢堆人全部都係全港top ~0.1%
但學店個個都過三爆四

港大法律:

2.3係點比得出

唔好忘記,呢堆人全部都係全港top ~0.1%

所以爛grade prof生仔無屎忽
hkcc 升 ust 晒銀時
唔覺得d科太難 肯比時間同用腦就好grade
shitty d humanities好grade過asso humanities
HKCC 3.9
UST business 3.6
Asso的確係好grade
讀HD爆4 上到UGC degree Dean's List留名
兩邊讀過,asso gpa 高0.5
Poly hd仔 我個科起碼8成人唔過3
兩個都想讀cu社科
入cu做佢師弟

呢d 咪醒目仔, 俾錢去學店升根本易過你經jupas 升
retake 你同成屆人鬥, 你讀學店已經幫你篩走左讀到書果d, 得返堆考試失敗既同你鬥
兩個都想讀cu社科
入cu做佢師弟

retake 你同成屆人鬥, 你讀學店已經幫你篩走左讀到書果d, 得返堆考試失敗既同你鬥

其實讀學店讀asso,升到既degree 好多係乞食科
retake你仲有大把選擇揀,醒目既就緊係retake la
Poly hd仔 我個科起碼8成人唔過3

願聞其詳
poly CC asshole 攞哂所有list(有幾多攞幾多)
入一大垃圾文科又攞多次癲list(讀左2年半 但得一次完整學年 所以得一年有攞既資格)
不過gpa跌左0。4
兩個都想讀cu社科
入cu做佢師弟

其實讀學店讀asso,升到既degree 好多係乞食科
retake你仲有大把選擇揀,醒目既就緊係retake la

學店engine 都大把得升
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞