其實asso嘅grade係咪比得鬆手好多?

247 回覆
109 Like 38 Dislike
我覺得係asso拎a+ = 大學既c+ - b- 到
不過asso b+ 好易

邊有咁誇張

講嗰條友係咪讀vtc, 三大就應該會既 a=b/b+
shiity分分鐘同正印差不多。
大學同hd/asso 考試個模式都唔同
一個考你理解 一個考你背書
講真由hd同asso 上返u個陣
頭一個sem 真係唔適應

呢樣真,利伸第1個 sem炒炒地,之後2個sem 3.8

邊有咁誇張

shitty degree? 不了
上莊走堂再同prof講自己有情緒病就可以r grade升
shitty a+=3大 d range
成日見到大量asso gpa爆4爆到九彩咁,相反degree就算係dean's list個堆都真係得幾條友>3.6 3.7,究竟係asso派grade派得鬆定係degree派得嚴?

asso好多人爆4
無錯,係因為會派grade,但都要努力先做到

asso仔入到大學好少人dean's list
都岩,大學派grade係嚴d,學既野深d

但比較asso同大學既評分制其實有咩用。係大學讀好d書,準備好自己搵工好過啦。

問題已解決,此post已完。
邊間?
個fd讀asso health studies 我讀nursing 佢地啲老師瘋狂比tips 我地唔比老師跣都執到 asso擺到明係派grade 比班人靚grade升番u
十個asso
九個都會話asso好chur d野好難
唔係點突顯自己勁 升到上U
UGC FUNDED 個堆爛GRADE
但學店個個都過三爆四
唔怪得人地有UGc funded啦

港大法律:

hku lawㄧ直都出名爛grade爛到傻

2.3係點比得出
正正常常讀書 好心prof就比個fair marks啦
呢d食屎grade係點q樣落到手

唔好忘記,呢堆人全部都係全港top ~0.1%

所以爛grade prof生仔無屎忽

CU law 一直都出名派 grade 派到傻
睇u啦
UST hku 一定爛grade過city好多
poly hd一定係最緊

同意 同degree 咁緊

屌,緊撚到呢。。。尤其ELC

Elc 拿b 都已經求神拜佛
利申:2科elc 都拿咗c

不要再說了
但學店個個都過三爆四

港大法律:

2.3係點比得出

但學店個個都過三爆四

港大法律:

2.3係點比得出

咁低gpa點入pcll

2.3係點比得出

咁低gpa點入pcll

問班爛grade killer
asshole仔
大學同hd/asso 考試個模式都唔同
一個考你理解 一個考你背書
講真由hd同asso 上返u個陣
頭一個sem 真係唔適應

唔同意,ive升poly一樣爆四

邊有咁誇張

hkcc好多fd asso都無distinction 升左 shitty u( eng studies ) 就first hon
個fd讀asso health studies 我讀nursing 佢地啲老師瘋狂比tips 我地唔比老師跣都執到 asso擺到明係派grade 比班人靚grade升番u

唔派貼多人唔合格比人投訴。我就唔會冇影響續約同圍內個形象。

hkcc health 好易yr1升

邊有咁誇張

爆甲講自己有悔意就可以唔駛踢出校

邊有咁誇張

ching 不斷追擊
CityU asso 有科core平均gpa係0.9 如果本身英文差 仲要俾ELC 拖一拖咁樣真係....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞