【突發】英國倫敦國會外傳出槍聲,多人於西敏橋受襲倒地

833 回覆
47 Like 1 Dislike
下議院議員仍然坐曬嚮度

唔通呢d時間行出去咩,都唔知發生咩事
下議院議員仍然坐曬嚮度

唔通呢d時間行出去咩,都唔知發生咩事

梗係Lockdown咗啦
頭先twitter睇live轉述其中一個目擊者
1. 中年漢落車係Westminster bridge捅十餘人
2. 架車再去到國會前邊,又捅一名差人,然後比其他差人射傷
無確定係咪一人所為,但就咁聽落似係
下議院議員仍然坐曬嚮度

係囉屌 應該每人拎把槍出去幫手救警察
下議院議員仍然坐曬嚮度

成堆事同一個時間點發生?
一男子係街隨機斬人 警察開槍射佢

From Now TV

咁爆炸聲呢?

無講過有explosive

毒果又係度老吹

爆炸聲係有
但無話有大型爆炸
開槍本身都已經牽涉爆炸而且好大聲

頭先BBC live有人話有爆炸聲
不過可能好似巴打講個種
下議院議員仍然坐曬嚮度

出去仲危險

覺得好搞笑姐
下議院議員仍然坐曬嚮度

係囉屌 應該每人拎把槍出去幫手救警察

From Now TV

咁爆炸聲呢?

毒果又係度老吹

爆炸聲係有
但無話有大型爆炸

燒炮杖

From Now TV

咁爆炸聲呢?

毒果又係度老吹

爆炸聲係有
但無話有大型爆炸

頭先BBC live有人話有爆炸聲
不過可能好似巴打講個種

'爆炸聲'應該係差佬開槍聲黎
下議院議員仍然坐曬嚮度

出去仲危險

覺得好搞笑姐

巴打搞笑D
下議院議員仍然坐曬嚮度

出去仲危險

覺得好搞笑姐

痴線,外面亂到咁仲出去做乜
成堆事同一個時間點發生?

應該有預謀 最驚有人放炸彈
London Ambulance Service deputy director of operations Pauline Cranmer said:

We were called at 2.40pm to Westminster Bridge to reports of an incident.

We have sent a number of resources to the scene including ambulance crews, London’s Air Ambulance and our Hazardous Area Response Team.

We will issue more information when we have it.
RT: Police have confirmed that they are currently treating this as a terrorist incident.
唔似係terrorist attack

唔係要ISIS個D先叫恐佈襲擊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞