港共:台灣無權派員到港押解疑犯

900 回覆
94 Like 686 Dislike
果時台灣以國家唔歡迎佢為由的佢返香港
事先通知同單方面有冇咁難分
又間接令台灣既司法部門對香港政府執法部門加深印象 ,你老母黑警 加油啦你地 遲下得返可以去mainland china 旅行
我都唔明,點解有人會認同特事特辦,冇法可依就係冇
阻礙討論, 不斷引戰

除左講林鄭無辜架仲識講咩

仲想屈我講過呢句說話

88 已block
事先通知但政府拒絕咁同單方面有咩分別 真心唔明
你要睇到底李波咁比人的翻支那被自首
定台灣咁正式同香港申請之後被拒絕
少一個程序已經係根本上唔同
基本法唔容許支國敢做(好似係
正解 港共話台灣有需要港共可以投供證據
如果有陳同佳係預謀殺人既證供
台灣會較容易入到陳同佳比較嚴重既殺人罪
如果港共唔提供 只憑台灣手上既證據 陳同佳大可打錯失殺人
錯失殺人同有預謀殺人個後果可以差好遠
喺香港 錯失殺人可以打誤殺 最多坐幾年 有預謀殺人係謀殺 判終身

呢件事已經變質係兩個地方之間既政治問題
台灣要港共承認台灣既司法地位係要港共承認台灣係一個國家
加上因為唔難保當台灣收咗陳同佳要港共畀證據既時候
港共提出類似同中國司法互助既協定之類
間接話要台灣承證自己係中國一部份先可以畀到證據佢
到時台灣犯又收咗 又唔夠證據告陳同佳嚴重既控罪
仲點樣還死者同死者家人既清白

當港共甩咗陳同佳 佢仲理得台灣點告咩
台灣告唔到嚴重既控罪
港共大可同死者家人講
拿 我已經"勸"咗陳同佳自首 台灣嗰邊告唔到咩咋 唔關我事架
拒絕咗咪即係台灣冇得過黎的人走
同支那唔理你有冇拒絕直接單方面的人走係唔同係真咁難分
定港豬已經習慣支那模式
我諗佢意思係如果香港接受台灣派人押解,他日中共派人押解,如果香港接受係咪都得?
屌你問隻三毛到底自首證據係邊,到依家都未答得出
既然你都話陳願意去台自首
咁人地台灣派警來押送返台 有咩問題 ?
如果係一個唔知前因後果既人, 就咁睇港共篇文, 真係R 哂頭, 完全解釋唔到點解人地提出司法互助不可行既原因, 不停話自己有提出"協作"既建議. 知道前因後果既人, 就明其實港共係因為唔講得"不能承認中華民國有法統地位"呢個終極原因, 所以先會詞窮, 所以先要不停反問去避開自己無法解釋既因由, 反觀台灣係理直氣壯.
死八婆式調轉嚟講呢方面港共/中共真係好撚叻
兩個層面,大陸會唔會咁做同港共會唔會咁做
首先依家佢可唔可以咁做?佢絕對可以,因為要做時雙方都唔會say no,咁點解唔做?因為無grounds,無先例,人在做外國在看,所以先要推送中將件事合法化
依家呢個情況,你睇返上面林鄭飛落山嗰架車,佢要先俾台灣接人,將來大陸先可以接人,但佢俾得台灣接人咁已經抵觸大陸一中政策,間接承認台灣國家主權
佢派人嚟呢步係好絕,絕對要贊,同埋基本上佢都知港共一撚定唔會俾台灣押大粒墨,完全只係做場戲拆穿港共謊言,你睇on9高雄發大財食晒屎轉呔就知呢步有幾絕
咁咪唔好撚搞囉
香港大把殺人犯通街走啦
你估上面落黎果啲無殺過人咩
其實係
冇簽定引導條例跨國押解某程度上屬於日落條款
只要垃圾會或者淋病緊急法同意就可以實行
所以其實押解呢招係有機會令到香港陷入送中陷阱?雖然支共未必會容許台獨
即係依家中共一係容許送中但放棄台灣主權,一係由得林鄭自生自滅
等「国」民黨占領道德高地咁開心 又扮晒喊 一個反手打撚到佢哋收皮
痴撚線, 如果佢去到唔講野, 根本charge 唔到
更何況有機會係被自首既, 當人傻既咩
唔做唔係因為基本法限制咩
內地唔可以來港執法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞