港共:台灣無權派員到港押解疑犯

900 回覆
94 Like 686 Dislike
邊個可以保證佢一定自首
雖然港共威脅佢姐
但冇人可以保證佢一定會自首
記者可唔可以喺佢未出黎之前問下柒婆
如果聽日佢反口咁點
聽日先放 咁快到上機咩
唔知你幾多次
我就搭過十次到囉

就算係簽證有問題, 都係飛到目的地 但唔比入境 原機遺返
陳同佳個case 係台灣唔比佢入境 但阻唔到佢搭飛機 呢個係佢自由
香港人殺香港人 你咪唔好捉陳同佳囉
成班五毛衝出嚟柒
收皮啦林奠2018叫咗你咁撚多次唔撚應
而家過嚟收人又唔撚比
自願搭機去投案又係on9
屌你個閪要成機人同個殺人犯坐同一架機
on99
我指幾日後,未到Deadline
送中條例係想一石二鳥,既送香港人上去受死,二搏台灣收犯從而承認一國,點知一路就輸到有突,撒回就拖到聽日先講,為都係想一支回馬槍黎多次送中,換轉好聽d叫自首,佢無心解決件案,最後都係靠我地煲大件事,林鄭間接承認台灣國家主權身份,落中共面又好,挑佢老味條神經線又好
香港政府要個殺人犯自願飛返去台灣都唔同台灣政府合作,其實除左交人仲要交埋警方手上既證供。
其實仲有域外法權可以做,呢個政府就係除左自己啱聽既野其他乜能都唔聽。
香港政府咁做即係包疪殺人犯,即係幫兇
自己直接跳車咪唔使揀囉
你既然識講證明到佢係咪自願
咁仲要香港幫台灣拉佢?
即係大陸又一樣要求,香港又要SAY YES?
呢位同學,架飛機飛去台灣,要台灣say yes先可以起飛架
台灣話唔畀呢架機進入領空,架機可以成架留番喺香港啦
淋鄭你條閪婆真係食撚屎
台灣派人黎押佢返台灣根本係最穩妥將個殺人犯成之於法既做法
屌你老母仲放個犯出黎等佢以"自由"既身分飛過去"自首"
咁即是話佢出獄其實可以反口唔去台灣
雖然都知道你地會派人"陪同"佢過去 但有冇理過同機乘客既感受
馬英狗韓國魚呢d垃圾就正如你所講
個腦裝左防火牆

真係人一藍腦便殘
佳仔會留遺書,寫內疚而自殺
台灣其實可以唔approve flight plan
無clearance降落就 起飛唔到
佢係殺人犯
但香港黎講,佢坐過監就係正常人
古天樂都坐過監,佢係咪唔可以同正常人坐飛機?
陳同佳放左監係香港就係正常人 無人限制到佢自由

過台灣國土之前, 陳同佳都係自由人 搭去邊都得
到台灣,過台灣海關 果刻咪即時要拉囉 咁台灣出左通緝令呀麻
佢自願呀麻 佢自己知係香港已經過街老鼠呀麻
點解你哋仲會覆佢
咪就係
港共點做點都係死
樓上班五毛講夠未
三立都講明land唔到
人哋搭過幾10次話land到就land到
收左又點
首先你冇可能比殺人犯同普通人坐同一架飛機
其次香港又唔肯share佢d料比台灣
冇辦法證明殺人意圖
考慮無罪假定原則
一係告唔入 一係無意圖殺人直接啪
點都會攬死台灣法制
香港就唔洗講 又唔肯接受台灣比既證據
主動放棄審判權 仲敢開口埋口法治
呢個先係問題
香港根本無審判權
佢唔係喺香港殺
亦唔會入到企圖謀殺
審咩
佢肯係香港自首有plan意圖殺人 香港就有審判權
宜家最大問題係香港有佢殺人意圖既證據 台灣有佢殺人之後處理屍體既證據
兩者合一先證明到佢真係殺左人
宜家香港唔肯收台灣比既證據
又唔肯提供佢錄既口供
少一樣都可以觸發到無罪假定或者導致不公平審訊
企圖謀殺唔係諗吓就告到
謀殺=intent to cause grievous bodily harm or death
Inchoate offence都有actus reus requirement
淨係有計劃係唔夠

所以宜家話香港有殺人意圖
台灣有殺人之後既證據
兩個地方都有審理權
不過兩個地方都要透過司法互助先可以合法咁完整證實殺人過程
少一樣都唔完整
一陣係✈️再殺人,點算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞