港共:台灣無權派員到港押解疑犯

900 回覆
94 Like 686 Dislike
林鄭包庇殺人犯阿!!
口口聲聲話還返個公義比個女仔
原來係假咖

藍絲睇到個真相未
到左聽日陳同佳駛咩人捉?
就算係咁都冇意思
下一次又係咁
你港共政府又係賴嘢
仲有就係佢死咗咪即係伸張公義
借一借位:

HKIAD 幫手去外國lobby,眾籌淨返9日,仲差150萬:
https://gogetfunding.com/hkiad-crowdfunding/

去捐錢啦屌你
佢肯係香港自首有plan意圖殺人 香港就有審判權
宜家最大問題係香港有佢殺人意圖既證據 台灣有佢殺人之後處理屍體既證據
兩者合一先證明到佢真係殺左人
宜家香港唔肯收台灣比既證據
又唔肯提供佢錄既口供
少一樣都可以觸發到無罪假定或者導致不公平審訊
違憲
出境自由係基本法寫
佢坐完監 無禁止出境嘅basis

喺無extradition pact嘅地方犯法同無犯無分別
你諗吓大劉出唔出得境?
如果佢行得走得一早走咗
啱啱好出糧,Bookmark定先
座撚左咁多個月出返黎自殺
唔係有人迫都冇人信喇
既然係咁咪由得佢喺香港做自由人囉on9
你唔搞移交佢就移交唔倒架啦
台灣唔畀一個罪犯入境好合情合理喎
"落左地先拉"
已經係台灣 境內既事啦 無一個國家理到台灣境內既事 台灣國土內行台灣法律架麻

除非中共話陳同佳係中國人 派吳驚去救佢就另一回事啦

飛機比唔比land 唔會考慮機上有無一個有案底既人(唯一除左恐怖份子)
你玩到盡咪買支那航空機票囉 計到得單程飛機燃料去台灣
睇下到時land 唔land 到
本末倒置。。。
佢晌香港既口供一樣只係講一時衝動
駛咩證明佢唔係?
我睇完都覺得啲行文好奇
寫得好唔formal
陳同佳絕對應該上time封面
時代風雲人物
一頂帽搞到世界天翻地覆
題外話, 其實柒婆都做曬醜人, 會唔會唔爭在 依家硬推 送中條例呢?
送把槍俾美國佬同泛民打死自己
世界政壇笑話
me too,啱啱捐咗
Land左可以唔比所有人落機
入完油原機送走
企圖謀殺唔係諗吓就告到
謀殺=intent to cause grievous bodily harm or death
Inchoate offence都有actus reus requirement
淨係有計劃係唔夠
如果佢繼續留喺香港嘅話我相信有唔少人想私了佢
陳同佳 命不該絕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞