港共:台灣無權派員到港押解疑犯

900 回覆
94 Like 686 Dislike
香港唔肯司法互助提供證據,台灣唔會係無足夠證據之下,放個有嫌疑嘅重犯入境,如果唔係佢就無啦啦接收咗一個殺人嫌疑犯但無足夠證據入佢,明唔明
其實再討論都無意思
成個情況就等於大律師公會應唔應該屌示威者暴力犯法一樣,你要講一定講得通,台灣一撚定係政治操作
但問題係導致呢個政治操作嘅係邊個,前因係港共一開始夾住呢個初心硬推呢條on9法啊,學另一個post有位巴打所講,本來有死刑情況下,大粒墨都唔會送到去台灣,咁嘅前設下林奠仲繼續搞呢單野,試問始作俑者係邊個?類比返頭先個例子,係邊撚個令到香港示威者愈嚟愈激?問心啦,你想做大律師公會沉默嘅個部分定蔡維邦啊?
最好唔係有同行 同我同機去到台灣發現簽證有問題先比人遺返啦

呢兩個case 都經常出現

你個casr 係航空公司CHECK到 驚罰錢直接唔佢上機
呢個case 唔比你家人上機個權係航空公司 唔係台灣機場
幾時講過冇
做五毛都麻煩專業少少做下功課
垃圾港共就係因為唔接受台灣司法互助冇佢殺人證據
先charge唔到佢意圖謀殺
其實台先拒收
現在說來港押解陳
都是在玩9ing 政府
如果可以來港押解方式移交犯人
那麼開始點解修例
為何四個月的動蕩
這樣更加突顯政府的愚蠢和無能

喺Facebook見到
夾佢上機好易
但人地台灣可以唔比你飛機降落

港共仲要係呢個問題到繼續升級?
港共咪咁肉酸得唔得
啲5毛捉極都有
引個紅底新聞做例子
而家就想引去分化/ 誤導
我夠可以估你係五毛

不過我淨係會FOCUS 係件事到
咁你講討論咗啲乜

講完咁大篇野都無重點
所以你覺得佢哋會比陳同佳上機唔怕罰錢
你查下新聞,咪知
盲炳?自己碌上去睇囉
費時比人重覆內容
佢揀右邊
上升到國際層面 唔單止係罰錢
可能無左條航線
證據都在台灣,明唔明
我提出個point "係case 唔比你家人上機個權係航空公司 唔係台灣機場"

岩岩新聞出左啦,佢咪買張支那航空飛票飛過去 大陸公司要賠錢關香港_事
拗乜 台灣講左拒絕入境
如果airline照俾佢上 間airline係要罰ga
咪係, 香港境內有證據 晨早落左charge 啦
你自己都知自己講野無point就咪鬼再撐啦
屌如果真係認真想解決,不如公海交收算啦
你咁講整個假名比佢上機都得喇
冇野好討論,台灣國站在不敗之地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞