港共:台灣無權派員到港押解疑犯

900 回覆
94 Like 686 Dislike
blacklist到我手都軟埋
問題係“邊個發號司令”
落左地先拉即係承認台灣係屬於中國政府
佢今晚就番左黎啦
一入夜d毛真係多到
無啦
原機返香港
完你老美
佢投案自首冇香港錄既口供都冇用
台灣根本冇辦法證明佢殺人意圖
甚至連係唔係佢殺都證明唔到
最多可以證明到佢非法處理屍體
台灣政府立場:
一、港府要審理,台灣提供司法協助;
二、香港不審理,台灣審理,但港府必須以正式司法互助管道將嫌犯和相關證據交予台灣;
三、香港不審理,台灣審理,但港府必須同意讓台灣方面派員赴港,將嫌犯押解來台,並攜回相關證據。
> 過去一年多,港方多次表明樂意向台提供合法可行協助,以便台方調查台灣殺人案。

黑人問號???
咁哩幾個月發生咩事?姐係一早你都知唔使修例都得?
屌你好撚煩
你block邊個話撚之你
佢係咪5毛我唔撚知
人講law 你就抽人幾句屈5毛
block咪block 阻撚住
初心代表要俾人越境執法?
咁大陸黎捉人都要俾啦喎?
都話陳同佳係香港唔係殺人犯
一放左已經係無罪之身(叫有案底)
同普通人一樣 擁有所有香港人既權利
依個post勁多5毛 台灣問你咁多次 你五理人 又話初心乜乜柒柒咁 收皮啦林奠
台灣冇權??
睇下份南京條約正本係邊到先啦
根本就是送中條例為實,之前大粒墨只是藉口,不過777做得太ugly ,777只顧損壞地鐵入閘機都不顧因送中條例受傷甚至離逝香港人,佢份人是怎樣,大家心知吐明……
依家已經演變到中台政治角力

陳同佳功不可抹當然都要有柒婆助攻先成事喇
一、香港嚟計,佢無罪
二、承認台港存在司法互助
三、開壞先例
結論:台灣立於不敗之地
真係有機會
單嘢宜家搞到港共咁肉酸
被自殺再推落話台灣唔肯接收所以搞成咁
台灣政府已經講得好清楚, 拒絕以"私了"嘅方式接收陳同佳, 一定要以現有嘅港台司法互助形式移交罪犯.
聽日星期三睇死港共又會再將送中條例推遲徹回
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞