港共:台灣無權派員到港押解疑犯

900 回覆
94 Like 686 Dislike
有政治利益嘅時候就話要彰顯公義 不好將問題政治化
冇政治利益嘅時候就話維護司法管轄權
林奠你要做咩路人皆知
唔關事,屬地原則入唔到佢謀殺
不過777有政治意圖係真
陳同佳根本唔係自願,你前設已錯
好肯定陳同佳係唔會諗到要自首,依家強迫自首,就擺明你唔做,你係香港都無好日子過
港共唔係要伸張公義咩
比人押咪得囉,唔係攪政治操作呀
其實已經送緊大禮
送中法
海軍碼頭
監控燈柱
緊急法

林鄭個list有30條,依家咁樣已經當過左3.5條
民望跌?
你都戇撚鳩
人地呢加直線升緊上去呀
公開派人過黎押犯
香港唔撚比炸
好撚多五毛出黎洗地
你777一早就用陳同佳案黎政治操作搞個送中,人地搵你3次覆都唔覆人,而家送中搞柒左收唔到科就想急急腳送走佢諗住可以係香港降下溫
點解香港政府唔畀所有證據台灣審?
點解香港政府唔同台灣傾一次性引渡逃犯?
點解香港政府要佢係香港坐左監先?

師兄
你再諗深D就知邊個最唔想公義得到彰顯
邊個最想利用法律去達到政治目的啦係咪

民望大跌真係笑撚死廢事駁
篇聲明同平時語氣唔同咗 好似想同台灣鬧交咁
亂到冇晒方寸
根本陳同佳放左後要坐香港機場任何飛機都係合法 無人可以阻到
台灣方有權可以唔比佢海關

但佢一落機到桃園機場(台灣國土)果刻已經拉得
因為 台灣落左通緝令呀

我完全唔同意用"押解"呢個term
因為香港同台灣無一方有權咁做

前提係佢自願被捕
藍絲信就得
反問句聲明仲衰過香港桐鮑移花接木聲明
有咩咁完美, 你點知陳同佳去到台灣畀嘅口供會唔會同喺香港畀嘅一樣
陣間佢話只係一時錯人呢? 又或者話係女仔打佢先呢?
事實上冇其他人證, 疑犯嘅自白好重要架喎, 你點知佢去到台灣係咪講番同一番說話?
一單案淨係可以審一次, 陣間冇咗啲證據畀佢打甩咗謀殺, 淨係輕判咁點為受害人討回公道?

程序上根本錯晒, 法律唔係淨係講個結果架
明寫比藍絲睇

任意要求檢察機關在沒有充分證據和法律基礎的情況下提出起訴,既不負責任,也不符合秉行公義的原則。特區政府這個立場清晰,並始終如一。

柒柒柒又話幫個女仔乜乜乜
冇得過條送中就不負責任了~~~~~~~~
佢連坐飛機去台灣都做唔到喎
其實佢依家都想重演送中,強迫自首,同埋記住,聽日立會先宣佈二讀撒回送中修例,未完架
On9定盲咗?蔡英文民望一路升緊
另外個件發大財連續十幾次民調一直插
傳媒係用崩盤黎形容
冇入台證點上機?
今次黨航可能另計
唔會大跌,民進黨玩選戰有經驗過韓國瑜好多嘅
台灣人聽日起身又可以撚返你香港政府
香港政府完全比台灣玩緊
777輸左可以去英國,贏左可以做人大主席,依家似係撚緊香港人多啲

btw美國/台灣/歐盟已經限制左先進技術進口比中國同港共,點都好叫做有人做下野,對班宦官係政治上有啲制爪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞