想染髮但唔明髮型師既火星文?入黎可以幫番你

279 回覆
98 Like 2 Dislike
其實染得多 漂得多 會唔會禿頭架?

正得唔好達落頭皮 會甩

想請問下呢隻係唔係啞啡色? 染呢隻洗唔洗漂

都算係既 佢執過圖黎 應該冇咁光隻色
唔洗
想問咩牌子既鎖色/紫色洗頭水好?香港邊到有得賣?
同埋漂髮上咩色last得比較耐? 上次漂亞麻啡每洗一次頭就愈淺色 thanks

漂左一定玩唔耐架啦 試下再玩深小小啦
洗頭水我冇用開sorry
佐敦髮品店可以問下
漂完想從番良係咪淨係得不斷染深呢個方法
唔敢染黑

係呀 你從良既意思都係唔想咁淺 咁特出姐
又唔洗深到黑既
依個post跟本都係成堆唔肯出去俾錢搵人搞 無乜分別

所以我都想同佢地講番 自己搞好大問題
想染紫灰
但又好怕d 紫色好快甩晒
之前試過染深紫色,兩個禮拜就冇晒,甩到變啡

有冇好推介?

利申:長髮巴,頭髮偏幼同有少少自然啡
留緊想紮man bun

紫灰要漂最小兩次 紫係會快甩小小 但都會留番灰 用番D低鹼性洗頭水 玩色係咁架啦
暑假係香港salon漂左兩次
染左灰色
九月就染返做黑
想十二月中再染炭灰,人在外國所以會自己染
啲黑色都唔係話甩得好勁,但燈光下會反光估中啡色
如果再漂要漂幾次左右?會唔會出現你講既一撻撻既情況?如會,直接再上炭灰會唔會影響到隻色?
感謝絲打

做過黑就好難上 睇你就過咩黑 搵人漂多一次 問下人漂得走D黑就上到

呢隻漸變啡洗唔洗漂?係咪要當染兩隻色咁?染一隻色做唔做到漸變?

求答
4 5年前染過黑色
之後無論髮型屋定自己染都唔上色
係咪一定要漂?
Olaplex(唔知係咪咁串)係咪真係有出面啲salon講到咁撚勁加左佢漂頭都唔傷?

係 好貴

有幾貴,都係 on top 加幾舊。
Olaplex(唔知係咪咁串)係咪真係有出面啲salon講到咁撚勁加左佢漂頭都唔傷?

係 好貴

出面有salon加兩舊水就有得做 依個係正常價錢定會用個陣hea 9你求其落少少就算個啲
感謝絲打

加 olaplex 永遠都係 less is more,加得多反而會減低退淺能力。
把頭髮天生又粗又旱 望落好似雜草咁
同埋好耐以前有用過泡泡染髮可能傷左
想順啲 應該負離子定咩方法解決
另外keep住都係啡髮 有無咩色襯大臉的人

負離子 會仲傷
做焗油 洗完頭 茶髮尾油 一定要吹到全乾
靚好多
我諗大臉唔關色事掛

焗油幾耐做一次好 吹到全乾意思係一洗完頭搽完油就即刻吹乾?

想染尼種 但有冇可能可以唔搞近頭皮個位?因為我頭髮唔多 怕甩

呢種冇搞過頭皮皮位 只係漂左個尾冇上色
但呢種技術香港好小做到 加上人地係鬼妹 要小心D搵 最好上網睇左人地髮型屋專頁D作品先

balayage ombre 呢類 technic 向香港玩得勁既 technician 真係唔多,好多時你比呢 d 效果相比個 stylist 一係唔識整都照同你搏,一係索性講十萬個籍口推你唔好整呢種。

我自己整身係髮型師 一睇都知係成頭漂白 先再係髮根上黑色 要做呢個頭其實吾難 但係個頭要set同有燈光先靚

呢種 technic 唔係你講呢個做法,主要係靠 free hand painting
唔知絲打識唔識不過問咗先
女朋友以前做過負離子,到咗而家又冇做
搞到啲短嘅新生出嚟嘅頭毛炸起哂一條條 下面啲頭髮又貼服
如果佢嫌貴唔想再做負離子住嘅話,有冇方法可以令到啲毛貼服啲之類?
短髮男仔其實係咪自己染就得?
我自己出去賣理髮用品d鋪頭買野自己染都唔洗一百
出去比人染成幾舊水
點睇mk rainbow salon
本身有電開髮,啲頭髮又乾又開叉,唔想漂染
有冇唔洗漂染又適合鬈毛嘅色推介?
想問邊隻染髮冇咁傷同上色d 之前用開泡泡
留名

呢隻色係咪一定要漂同埋呢隻曲無得電出嚟
留名

想染尼種 但有冇可能可以唔搞近頭皮個位?因為我頭髮唔多 怕甩

呢種冇搞過頭皮皮位 只係漂左個尾冇上色
但呢種技術香港好小做到 加上人地係鬼妹 要小心D搵 最好上網睇左人地髮型屋專頁D作品先

balayage ombre 呢類 technic 向香港玩得勁既 technician 真係唔多,好多時你比呢 d 效果相比個 stylist 一係唔識整都照同你搏,一係索性講十萬個籍口推你唔好整呢種。

我自己整身係髮型師 一睇都知係成頭漂白 先再係髮根上黑色 要做呢個頭其實吾難 但係個頭要set同有燈光先靚

邊個井底既髮型師?

深井

所以我咪話呢 d 相拎比個唔知訂既髮型師用佢緊餘 out date 既專業知識咁咪會走去成頭漂白先再染返深個 roots,整完之後唔多對路就賴燈光唔配合叫你返屋企搵o岩 d 燈光就會出到個效果。
依個post跟本都係成堆唔肯出去俾錢搵人搞 無乜分別

所以出呢類 post 根本搵自已笨。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞