想染髮但唔明髮型師既火星文?入黎可以幫番你

279 回覆
98 Like 2 Dislike
天生d頭髮好軟
如果唔gel頭會好扁 塌晒咁
想問如果去漂下佢係咪會乾d 鬆番d?

都會有人咁做 但我會建議去電個根
唔會攣既 唔係攣 唔係粟米 只係電個力出黎

同個髮型師講 想電番個根 要番D力 鍾意可以講埋要小小紋

電完要打理 洗完頭 噴小小鹽水 之後一定要吹全乾

Fit晒
話說我係屋企染用shiseido primience Be9
染完我覺得唔夠黃同淺 係咪應該用be11
就會再黃同淺色啲?
髮線高係咪唔可以剪all back?
咩係實線平陰?
話說我係屋企染用shiseido primience Be9
染完我覺得唔夠黃同淺 係咪應該用be11
就會再黃同淺色啲?

首先你要知你做唔做到色版上既be9
如果你係要色版上既be9 只係自己用錯方法姐

正常深色上9度色應該要用9度雙氧奶 除非本身頭髮好淺 然後係時間 每10分鍾check一次 拎一條頭髮用紙巾抺咁D放係光下面睇 岩就沖 唔岩就放多陣

注意番 唔可以茶到頭皮 上9度色以經算係淺色
茶左落頭皮會爆根 姐係根位淺過髮尾好多

如果真係想要be11既淺度 就要漂啦

最後都係果句 去番髮型屋染最好 唔係自己搞衰左 唔只比更多錢 仲可能有錢都冇用
咩係實線平陰?

All back係自信既象徵 鬼佬髮線都好高

————— 實線平陰
咩係實線平陰?

————— 實線平陰

頂 出唔到一條直線既
姐係個平陰好平好厚好實冇窿窿
咩係實線平陰?

————— 實線平陰

頂 出唔到一條直線既

髮線高應該點剪好?
同埋剪完之後可唔可以錄低個髮型師點同你gel頭?
利申 已正皮
天生d頭髮好軟

Fit晒

我有電過根
剪開既師傅話係日本既新技術黎 唔係以前個啲電粟米 唔知佢有冇昆我.....
但好快就要去補電 因爲頭髮長少少就會移落左冇左個效果
所以反而想知可以點gel

都唔算新架wo 岩呀唔係粟米黎
你諗下 你個根電左力姐 新生出黎果D冇架嘛 都算係快冇架

其實你落完鹽水都好鬆架啦 落泥唔好太多 會好重 噴番定形 詳細問下髮型師啦
知道泡泡好傷既時候 已經用左好多次
髮質差左好多
想問點樣可以令髮質好d?
有時係街會見到d女仔把頭髮好水潤好好j 好葡萄
n 色係咩

基本色
韓國酸性染點樣洗色? 上左個紫色半年都唔甩...
天生d頭髮好軟

Fit晒

我有電過根
剪開既師傅話係日本既新技術黎 唔係以前個啲電粟米 唔知佢有冇昆我.....

其實你落完鹽水都好鬆架啦 落泥唔好太多 會好重 噴番定形 詳細問下髮型師啦

電一次根大約幾錢?
無知一問其實染同漂傷嘅係D頭髮定係毛孔?
如果係頭髮 男仔又成日剪 傷左都冇所謂?

睇雜誌話依種叫紅莓朱古力色
如果我就咁拎依張俾髮型師睇都染唔染到?
我個頭之前染左深啡色仲未退晒
會唔會有影響架?

可以
染幾深既啡先 唔接近黑色都得

不過個名有D好笑

呢隻色洗唔洗漂 本身染左啡色
巴打呢家仲有無做
咩係實線平陰?

————— 實線平陰

頂 出唔到一條直線既

髮線高應該點剪好?
利申 已正皮

我唔gel頭架
留番比較實既陰會好D 冇咁易比人知額高
知道泡泡好傷既時候 已經用左好多次
髮質差左好多
想問點樣可以令髮質好d?
有時係街會見到d女仔把頭髮好水潤好好j 好葡萄

焗油 本髮尾油
洗完頭要梳頭吹頭 全乾會靚好多
天生d頭髮好軟

Fit晒

我有電過根

電一次根大約幾錢?
無知一問其實染同漂傷嘅係D頭髮定係毛孔?
如果係頭髮 男仔又成日剪 傷左都冇所謂?

睇番用咩藥水 可以好平
頭髮 但漂頭達左落頭皮傷毛囊會冇頭髮
咩係實線平陰?

————— 實線平陰

頂 出唔到一條直線既

髮線高應該點剪好?
利申 已正皮

我唔gel頭架
留番比較實既陰會好D 冇咁易比人知額高

謝巴絲
韓國酸性染點樣洗色? 上左個紫色半年都唔甩...

你買左打蠟膏 應該係
用洗色水試下
巴打呢家仲有無做

你問邊個巴打
巴打呢家仲有無做

你問邊個巴打

毒撚想換換造型 又唔識點搞
巴打呢家仲有無做

你問邊個巴打

毒撚想換換造型 又唔識點搞

算啦 姐姐照答你

上網 搵幾張心水圖 比髮型師睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞