想染髮但唔明髮型師既火星文?入黎可以幫番你

279 回覆
98 Like 2 Dislike

想請問下呢隻係唔係啞啡色? 染呢隻洗唔洗漂

都算係既 佢執過圖黎 應該冇咁光隻色
唔洗

應該唔關執左圖事,只係日光底下顯得較光,呢個 tone 要漂先夠 beige ,唔漂淺極都係偏左帶 copper。
想問柏宇呢隻係咪就咁灰色
其實染完洗頭果時落唔落洗頭水洗?試過用洗頭水洗完一d色都冇
話說我係屋企染用shiseido primience Be9
染完我覺得唔夠黃同淺 係咪應該用be11
就會再黃同淺色啲?

首先你要知你做唔做到色版上既be9
如果你係要色版上既be9 只係自己用錯方法姐

正常深色上9度色應該要用9度雙氧奶 除非本身頭髮好淺 然後係時間 每10分鍾check一次 拎一條頭髮用紙巾抺咁D放係光下面睇 岩就沖 唔岩就放多陣

注意番 唔可以茶到頭皮 上9度色以經算係淺色
茶左落頭皮會爆根 姐係根位淺過髮尾好多

如果真係想要be11既淺度 就要漂啦

最後都係果句 去番髮型屋染最好 唔係自己搞衰左 唔只比更多錢 仲可能有錢都冇用

話說上次佢就叫我染40min 唔知係咪叫長
係用九度呀 其實我係想再偏黃少少
同埋我有個問題 我三個月前染 仲有半支奶同染膏。其實仲可唔可以用?

正常頂盡30分鐘 再偏黃你可以搵下黃他色版 9gg 睇下幾金 就溝小小落去好啦
可以

其實我想要隻色 要漂?
想染可以keep好耐既灰係邊隻
見人可以keep勁耐
btw,漂過1次染左3次
你覺得要等幾耐先再去染最好

漂左一次上唔到灰 要再漂
唔知你幾耐之前搞wo
炭灰keep到既都 唔知你勁耐係幾耐

由今年8月開始第一次漂
見佢keep成至少1個月
自己染有冇話邊隻無咁傷個頭/點先冇咁傷
自己染有冇話邊隻無咁傷個頭/點先冇咁傷

另外想問膚色較白偏黃既男仔染咩色好
灰藍要漂幾多次架?好似ciel phantomhive咁嘅色
Olaplex(唔知係咪咁串)係咪真係有出面啲salon講到咁撚勁加左佢漂頭都唔傷?

係 好貴

出面有salon加兩舊水就有得做 依個係正常價錢定會用個陣hea 9你求其落少少就算個啲
感謝絲打

係加兩舊水 未計漂粉染膏洗頭錢wo 漂兩次就加400 好似係咁計
本身只係落3.75ml 我諗唔會要減咁狗掛

我之前係出面染灰綠,shishedo就640,漂200 olaplex就加多200,價錢應該正路,係幾靚既不過好快甩到變mk金
之後染左隻黑灰色,佢甩做變深啡,但唔知係咪幫我染個𡃁仔手勢唔好,過幾日甩到出面係啡但入面係黑,一達達咁
如果要染joker隻綠?

我用緊呢隻色 兩個月都未甩
知唔知 尖沙咀果間
Shuu_i hous_ 係咪真係染得咁差?

巴打詳細講講ok?
有無巴打有灰色推介

呢隻漸變啡洗唔洗漂?係咪要當染兩隻色咁?染一隻色做唔做到漸變?

求答

要漂 唔好諗住自己搞 比張相髮型師
好多問題都重複又重複 開始冇乜心答
自己染同髮型屋染
你覺得有咩分別?

一黎開色準確度已經有偏差 開多人都以為搵隻鐘意既色就可以 但忘記左你係係一張黑色既畫紙上油顏色

二黎上色唔均勻

三用泡泡等等家用染髮劑唔只對頭髮極傷(尤其泡泡)仲有好多後遺症

講唔晒 我覺得唔係有咩分別 係某程度黎講 唔應該自己染尤其漂

男仔都好D 見過唔小女仔搞到個頭唔知似咩

泡泡有咩後遺症

同問
對依家韓國大熱布丁染髮有乜睇法?
同泡泡一樣咁傷頭?
我想知漂完一次 幾耐啲再漂會冇咁傷
我想知漂完一次 幾耐再漂會冇咁傷

巴打詳細講講ok?

我去開嗰間salon
有三隻色特別keep得耐 藍 綠 紫
我試過兩隻
一隻係藍,一隻係jocker綠
藍keep到兩個月差唔多甩晒
綠已經keep左兩個月有多 仲係大部份綠色

髮型師話因為呢隻野有指甲油成份 所以keep得咁好
有興趣既話pm我比圖你睇都ok
本身因為漂完又負離子搞到個頭爆炸咗,即場剪到短頭髮
而家頭髮留到條頸開始翹起,朝朝用直髮夾又好煩
想問下髮尾仲未剪走哂啲爛髮可唔可以做負離子
定係都係疊埋心水養返好 已經日日用髮尾油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞