想染髮但唔明髮型師既火星文?入黎可以幫番你

279 回覆
98 Like 2 Dislike
除左漂係咪有種叫洗色冇咁傷?
Olaplex(唔知係咪咁串)係咪真係有出面啲salon講到咁撚勁加左佢漂頭都唔傷?

係 好貴

出面有salon加兩舊水就有得做 依個係正常價錢定會用個陣hea 9你求其落少少就算個啲
感謝絲打

係加兩舊水 未計漂粉染膏洗頭錢wo 漂兩次就加400 好似係咁計
本身只係落3.75ml 我諗唔會要減咁狗掛
絲打
本身額高
如果日日gel頭噴spray
對髮線後移有無影響

唔好噴落髮根 勤力D洗 唔好比毛孔塞住 冇咩大問題
不過你始終個心會型住條線一日比一日後

想染尼種 但有冇可能可以唔搞近頭皮個位?因為我頭髮唔多 怕甩

呢種冇搞過頭皮皮位 只係漂左個尾冇上色
但呢種技術香港好小做到 加上人地係鬼妹 要小心D搵 最好上網睇左人地髮型屋專頁D作品先

balayage ombre 呢類 technic 向香港玩得勁既 technician 真係唔多,好多時你比呢 d 效果相比個 stylist 一係唔識整都照同你搏,一係索性講十萬個籍口推你唔好整呢種。

我自己整身係髮型師 一睇都知係成頭漂白 先再係髮根上黑色 要做呢個頭其實吾難 但係個頭要set同有燈光先靚
除左漂係咪有種叫洗色冇咁傷?

洗色只不過係洗走你之前染過殘留既顏色
可睇去番上面睇 有講

想染尼種 但有冇可能可以唔搞近頭皮個位?因為我頭髮唔多 怕甩

但呢種技術香港好小做到 加上人地係鬼妹 要小心D搵 最好上網睇左人地髮型屋專頁D作品先

balayage ombre 呢類 technic 向香港玩得勁既 technician 真係唔多,好多時你比呢 d 效果相比個 stylist 一係唔識整都照同你搏,一係索性講十萬個籍口推你唔好整呢種。

我自己整身係髮型師 一睇都知係成頭漂白 先再係髮根上黑色 要做呢個頭其實吾難 但係個頭要set同有燈光先靚

邊個井底既髮型師?
啞啡有冇個色標準啲既示範圖睇下?
使唔使漂?

利申 頭髮少同超幼 皮膚偏黑 絲

Google搵

唔洗漂

好靚
但染開紫紅 頭髮超弱超幼染唔染到依個效果?
係咪同髮型師講啞啡佢就知嫁啦?

其實染依個有無得直接講色號?
成日想染都染唔岩,本身頭髮黑色自己染過所以帶微啡

呢隻漸變啡洗唔洗漂?係咪要當染兩隻色咁?染一隻色做唔做到漸變?

邊個井底既髮型師?

深井
聽人講整左負離子會電唔攣啲頭髮 我大半年前整直過 而家再去電攣髮尾會唔會曲唔到?

係難電D 因為負離子落藥水會足D所以都傷D 再電要好小心 唔係會爛

我本身啲頭髮都係好乾又開叉 但又心思思想電攣 係咪應該焗下油養返靚啲個頭先電會比較好?

開叉要剪 比D心理準確聽髮型師講你要剪幾多 點都要剪小小架啦 如果真係好傷 用番D靚藥水就冇問題

如果想染呢d會唔會要漂
會唔會好多地方都根本染得唔似呢隻
啞啡有冇個色標準啲既示範圖睇下?
使唔使漂?

利申 頭髮少同超幼 皮膚偏黑 絲

Google搵

唔洗漂

好靚
但染開紫紅 頭髮超弱超幼染唔染到依個效果?
係咪同髮型師講啞啡佢就知嫁啦?

其實染依個有無得直接講色號?
成日想染都染唔岩,本身頭髮黑色自己染過所以帶微啡

比張圖佢睇就得
有冇咩色keep到耐d
之前漂染 好快甩晒 又唔想成日去染

紫 紅 呢D會keep耐
始終玩漂 如果要玩灰 藍 好淺既顏色唔好諗住會keep一兩個月 用D低鹼性/去黃洗頭水洗頭 keep得好 keep得兩個幾星期已經好好
唔想咁快甩可以試下 炭灰 啞啡 呢D色 甩左之後都唔會變金

我去開嗰間salon染藍同綠好堅,keep到兩個月色。但係嚟緊想染隻低調唔普通而又襟既顏色,有無推介?會唔會太多要求😂
想電髮,又想染髮,做邊樣先

聽人講整左負離子會電唔攣啲頭髮 我大半年前整直過 而家再去電攣髮尾會唔會曲唔到?

係難電D 因為負離子落藥水會足D所以都傷D 再電要好小心 唔係會爛

我本身啲頭髮都係好乾又開叉 但又心思思想電攣 係咪應該焗下油養返靚啲個頭先電會比較好?

開叉要剪 比D心理準確聽髮型師講你要剪幾多 點都要剪小小架啦 如果真係好傷 用番D靚藥水就冇問題

好 唔該絲打
多謝各位巴絲支持 有D太多 答漏既話sorry 先
問多一次我睇到會覆
想電髮,又想染髮,做邊樣先

電 染左再落電髮藥水會甩色 建議電完一個星期後先染
想問吓由全黑去銀白色頭髮要漂幾多次?

呢隻色係咪叫灰金?染呢隻色使唔使漂?
自己染染唔染到?

比光打到咁 好難睇wo
我覺得似係淺灰/啡帶綠
要漂 咁淺色唔建議自己黎
想漂就一定唔可以自己黎

多謝解答

咁出去髮型屋染大概要幾多錢?
話說我係屋企染用shiseido primience Be9
染完我覺得唔夠黃同淺 係咪應該用be11
就會再黃同淺色啲?

首先你要知你做唔做到色版上既be9
如果你係要色版上既be9 只係自己用錯方法姐

正常深色上9度色應該要用9度雙氧奶 除非本身頭髮好淺 然後係時間 每10分鍾check一次 拎一條頭髮用紙巾抺咁D放係光下面睇 岩就沖 唔岩就放多陣

注意番 唔可以茶到頭皮 上9度色以經算係淺色
茶左落頭皮會爆根 姐係根位淺過髮尾好多

如果真係想要be11既淺度 就要漂啦

最後都係果句 去番髮型屋染最好 唔係自己搞衰左 唔只比更多錢 仲可能有錢都冇用

話說上次佢就叫我染40min 唔知係咪叫長
係用九度呀 其實我係想再偏黃少少
同埋我有個問題 我三個月前染 仲有半支奶同染膏。其實仲可唔可以用?
話說我係屋企染用shiseido primience Be9
染完我覺得唔夠黃同淺 係咪應該用be11
就會再黃同淺色啲?

首先你要知你做唔做到色版上既be9
如果你係要色版上既be9 只係自己用錯方法姐

正常深色上9度色應該要用9度雙氧奶 除非本身頭髮好淺 然後係時間 每10分鍾check一次 拎一條頭髮用紙巾抺咁D放係光下面睇 岩就沖 唔岩就放多陣

注意番 唔可以茶到頭皮 上9度色以經算係淺色
茶左落頭皮會爆根 姐係根位淺過髮尾好多

如果真係想要be11既淺度 就要漂啦

最後都係果句 去番髮型屋染最好 唔係自己搞衰左 唔只比更多錢 仲可能有錢都冇用

話說上次佢就叫我染40min 唔知係咪叫長
係用九度呀 其實我係想再偏黃少少
同埋我有個問題 我三個月前染 仲有半支奶同染膏。其實仲可唔可以用?

Ybe9係咪即係會再偏黃啲?
六年髮型師留名

如果想染呢d會唔會要漂
會唔會好多地方都根本染得唔似呢隻

小弟想問下髮型問題,個人天生卷髮加髮質比較乾,如果留長佢會勁散又亂打理唔到。近呢兩三年都keep住做負離子,不過男仔短髮做負離子keep唔到耐同價錢上黎講唔平,想問下有無咩建議比到細佬例如咩髮型會合適乾身卷髮。同埋我見髮型師可以吹到頭髮好直但自己用埋豬毛梳都唔得,當中有無咩技巧? 好長但希望你可以解答細佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞