想染髮但唔明髮型師既火星文?入黎可以幫番你

279 回覆
98 Like 2 Dislike

想染尼種 但有冇可能可以唔搞近頭皮個位?因為我頭髮唔多 怕甩
公司標準髮色係唔可以淺色過日本乜乜協會既scale6
咁樣同髮形師講佢地明明可以柒到幾啡?

想染尼種 但有冇可能可以唔搞近頭皮個位?因為我頭髮唔多 怕甩

呢種冇搞過頭皮皮位 只係漂左個尾冇上色
但呢種技術香港好小做到 加上人地係鬼妹 要小心D搵 最好上網睇左人地髮型屋專頁D作品先

我諗佢個意思係6lv既色 你可以叫髮型師比本日本色版你睇 問佢6lv以下既色係咩 其實都會寫住個6字

我諗佢個意思係6lv既色 你可以叫髮型師比本日本色版你睇 問佢6lv以下既色係咩 其實都會寫住個6字

唔該曬

睇雜誌話依種叫紅莓朱古力色
如果我就咁拎依張俾髮型師睇都染唔染到?
我個頭之前染左深啡色仲未退晒
會唔會有影響架?
染咗灰 灰完變咗金
啲頭髮好似枯草咁 好爛好kick
利申 攣毛 攣到鳩毛咁 所以日日要拉直佢先得
有咩辦法

呢種冇搞過頭皮皮位 只係漂左個尾冇上色
但呢種技術香港好小做到 加上人地係鬼妹 要小心D搵 最好上網睇左人地髮型屋專頁D作品先

balayage ombre 呢類 technic 向香港玩得勁既 technician 真係唔多,好多時你比呢 d 效果相比個 stylist 一係唔識整都照同你搏,一係索性講十萬個籍口推你唔好整呢種。
lmlm

睇雜誌話依種叫紅莓朱古力色
如果我就咁拎依張俾髮型師睇都染唔染到?
我個頭之前染左深啡色仲未退晒
會唔會有影響架?

可以
染幾深既啡先 唔接近黑色都得

不過個名有D好笑
染咗灰 灰完變咗金
有咩辦法

漂左係會傷 做番D焗油
唔好用夾拉 日日拉會仲傷
學下用碌梳吹直 其實好易
染咗灰 灰完變咗金
有咩辦法

漂左係會傷 做番D焗油
唔好用夾拉 日日拉會仲傷
學下用碌梳吹直 其實好易

仲可以買D髮尾油都得
依家好興既薰衣草紫色最少要漂幾多次

係咪呢隻色?

有時見到有啲女仔髮色幾啱心水
拎張相去比髮型師 話染呢隻色得唔得?
定最後都要睇返 自己本身既髮質?

利申 男 , 之前比個髮型師話啲頭髮又粗又硬
漂十次都冇事... 可能誇張啦
但係咪真係可以染多幾次?
其實唔同價錢染髮藥水有冇分別?

正常兩次 淺黃就OK
其實洗走啲顏色同漂有咩分別

同埋唔知點解髮型屋吹直個頭可以keep 到成日,自己吹就一個上晝就攣返
有時見到有啲女仔髮色幾啱心水
拎張相去比髮型師 話染呢隻色得唔得?
定最後都要睇返 自己本身既髮質?

利申 男 , 之前比個髮型師話啲頭髮又粗又硬
漂十次都冇事... 可能誇張啦
但係咪真係可以染多幾次?

緊係得 有相係最好 因為根本口講係講唔到
又粗又硬係 襟漂D既 但係其實一個頭漂三次已經可以話係咩都上到
其實洗走啲顏色同漂有咩分別

同埋唔知點解髮型屋吹直個頭可以keep 到成日,自己吹就一個上晝就攣返

洗色係洗走你之前染既顏色

頭髮係層層既 大概係 黑 橙 黃 白 咁由外之內
漂係拎走表層 慢慢另到佢變黃 大概可以咁理解

技術問題 keep住練下就得 最女問下髮型師 可能係你天生太攣 吹唔夠就收手
漂到全白要漂幾多次
其實唔同價錢染髮藥水有冇分別?

愈貴愈令條頭髮滑D 靚D 冇咁傷
漂到全白要漂幾多次

睇髮質 可能4次 5次 但漂到全白其實冇咩意思 要白色都可以漂到白金再上白色 一般其實漂三次以上都唔建議 真係好傷好傷好傷

係咪呢隻色?

差不多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞