想染髮但唔明髮型師既火星文?入黎可以幫番你

279 回覆
98 Like 2 Dislike
邊個負皮?出黎
我想問係咪某啲頭型就一定分唔到某一種陰?
唔個頭髮嘅生長方向定點我見有啲女仔嘅斜陰好靚 但我分極都好怪 (利申真絲)
男仔有邊隻灰推介 唔要太mk
我想問係咪某啲頭型就一定分唔到某一種陰?
唔個頭髮嘅生長方向定點我見有啲女仔嘅斜陰好靚 但我分極都好怪 (利申真絲)

唔會
可能你分死左一條界 係咁彈番出黎
試下分完個靚陰 用髮夾夾 keep住做一排
或者你根本同佢個陰唔同

炭灰 google下
愛迪生絲打
求問 灰啡色 偏啡 洗唔洗漂,同埋會唔會好難carry

炭灰 google下

全部圖都係女黎
愛迪生絲打

焗油應該要點揀先好 成日都唔知每種有咩分別
巴打呢家仲有無做

你問邊個巴打

毒撚想換換造型 又唔識點搞

算啦 姐姐照答你

上網 搵幾張心水圖 比髮型師睇

好啦 絲打你仲有無做學徒
有無啲相熟 毒撚唔洗比人湯
你之前講尖沙咀果啲 毒撚唔知邊啲好怕中伏
Btw sor絲打
有次去salon焗油,焗完油佢幫我用圓碌碌梳貼住頭髮吹頭,效果靚到好似用直髮夾拉完咁直又好滑
神奇點係咪把梳
好想自己都做到咁既效果
有次比人昆左去做頭髮護理 點知漂左我個頭
髮尾好傷可以出去做啲咩 除左焗油
愛迪生絲打

首先 灰啡色唔係一隻色
係灰色同啡色 或 者灰色有部分甩左既效果
有個灰字 一定要漂
愛迪生絲打

呢隻係淺啞啡比光打落去加p圖效果
好想試軒仔風起了mv隻髮色
但係連隻色叫咩都唔知
宜家頭髮啡金色
要漂幾多次先做到 同埋keep到幾耐

巴打呢家仲有無做

你問邊個巴打

毒撚想換換造型 又唔識點搞

算啦 姐姐照答你

上網 搵幾張心水圖 比髮型師睇

好啦 絲打你仲有無做學徒
有無啲相熟 毒撚唔洗比人湯
你之前講尖沙咀果啲 毒撚唔知邊啲好怕中伏
Btw sor絲打

講真 搵髮型師真係要時間 除左要睇夾唔夾 仲要睇個髮型師有冇心 加上你要比D要求 什至有髮型師鍾意客人「腌尖」你怕比人覺得麻煩 冇咩要求 梗係求其幫你剪 湯你啦 去150蚊以上既場 慢慢摸下 諗定多D要求同髮型師傾
如果你話毒撚唔敢講野就幫唔到你 頭髮係你第二個樣 對佢好D
有次去salon焗油,焗完油佢幫我用圓碌碌梳貼住頭髮吹頭,效果靚到好似用直髮夾拉完咁直又好滑
神奇點係咪把梳
好想自己都做到咁既效果

Youtube搵下教學 試多D 練習7-8次好快識 慢慢黎 其實好易

呢種鐵既會易用D
去佐敦髮品屋搵最平靚正
有次比人昆左去做頭髮護理 點知漂左我個頭

可以告佢wo 咁嚴重
焗油應該要點揀先好 成日都唔知每種有咩分別

我用過咁多隻Milbon最好 有埋home care 500幾蚊到 keep到個幾月都得
200蚊300蚊多數垃圾 唔係比受損髮質用 髮品屋百拎蚊有一大枝買

分別在於滑既程度同持久性
髮尾好傷可以出去做啲咩 除左焗油

剪 買髮尾油
個人黑係咪唔好染深色
如果係嘅話應該染乜野色
好想試軒仔風起了mv隻髮色
但係連隻色叫咩都唔知
宜家頭髮啡金色
要漂幾多次先做到 同埋keep到幾耐

太光啦 唔知本身係咩色
應該係灰色甩左小小

啡金色可以係深係淺wo 漂幾顏色唔好諗住keep一兩個月

想買卷髮夾 但唔知邊隻好同邊到有得買
頭有兩個轉嘅男仔係咪好少髮型選擇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞