想染髮但唔明髮型師既火星文?入黎可以幫番你

279 回覆
98 Like 2 Dislike
染深灰 係咪可以紫色上 再用去黃洗頭水? 係咪會keep 耐啲? 同埋 出去染髮 其實係咪好快就甩色?
個人黑係咪唔好染深色
如果係嘅話應該染乜野色

都係既 避色染一D金呀帶黃既色
因為深皮膚會幫金色黃色更金更黃

至於染咩其他色睇番你點襯開咩衫囉
我覺得一個人靚係要睇total look

想買卷髮夾 但唔知邊隻好同邊到有得買

佐敦髮品屋 可以問下 有貴有平 其實睇手感
之前玩左成年灰色中間有斷斷續續漂左幾次
有次染左隻藍色頂唔順染返黑
而家隔左半年又想染返灰
半年時間頭髮休息得夠唔夠?
定係再等多排先再搞?

利申試過有一次染完黑去salon漂 漂撚到爛哂仲要一撻撻有心理陰影
頭有兩個轉嘅男仔係咪好少髮型選擇

睇髮型師功架
男仔有邊隻灰推介 唔要太mk

炭灰 google下

唔好意思 我搵唔到
我想搵絲打幫我洗頭
另外頭髮鋼絲咁粗硬黑
係咪相對黎講要漂多幾次
染深灰 係咪可以紫色上 再用去黃洗頭水? 係咪會keep 耐啲? 同埋 出去染髮 其實係咪好快就甩色?

唔得 紫色只不過係殺黃 去黃洗頭水都唔會去到變灰 亞洲人做唔到

玩漂就一定快 睇點keep 同髮型師功架
我想搵絲打幫我洗頭

我收tip收好貴wo
聽人講整左負離子會電唔攣啲頭髮 我大半年前整直過 而家再去電攣髮尾會唔會曲唔到?
另外頭髮鋼絲咁粗硬黑
係咪相對黎講要漂多幾次

都算係 但係最多比人多一次 好小多兩次 多兩次以上係比人湯緊
Olaplex(唔知係咪咁串)係咪真係有出面啲salon講到咁撚勁加左佢漂頭都唔傷?
之前漂過個頭,而家金色好MK
想問如果想染深色有咩推介,唔想甩到變番金色 有冇圖參考下

呢隻色係咪叫灰金?染呢隻色使唔使漂?
自己染染唔染到?
聽人講整左負離子會電唔攣啲頭髮 我大半年前整直過 而家再去電攣髮尾會唔會曲唔到?

係難電D 因為負離子落藥水會足D所以都傷D 再電要好小心 唔係會爛
Olaplex(唔知係咪咁串)係咪真係有出面啲salon講到咁撚勁加左佢漂頭都唔傷?

係 好貴
黑染灰係咪幾百蚊既一定會甩色?
因為有個fd染個淺灰 之後total搞左千幾蚊
問佢做咩咁貴搞個頭 佢話因為係永久不脫色
唔使漂既顏色係咪得啡色
絲打
本身額高
如果日日gel頭噴spray
對髮線後移有無影響
之前漂過個頭,而家金色好MK
想問如果想染深色有咩推介,唔想甩到變番金色 有冇圖參考下

深灰髮型師做得好 玩完都唔會變金
揀D色版7以下既顏色都唔會咁易變金
我想搵絲打幫我洗頭

我收tip收好貴wo

想當年我收過1舊水tips

係 好貴

出面有salon加兩舊水就有得做 依個係正常價錢定會用個陣hea 9你求其落少少就算個啲
感謝絲打

呢隻色係咪叫灰金?染呢隻色使唔使漂?
自己染染唔染到?

比光打到咁 好難睇wo
我覺得似係淺灰/啡帶綠
要漂 咁淺色唔建議自己黎
想漂就一定唔可以自己黎

係難電D 因為負離子落藥水會足D所以都傷D 再電要好小心 唔係會爛

我本身啲頭髮都係好乾又開叉 但又心思思想電攣 係咪應該焗下油養返靚啲個頭先電會比較好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞