【討論】陳彥霖事件是否炒車

327 回覆
119 Like 419 Dislike
炒就認、不死撐
咁應該係叫自爆?
未必嘅 不過要考慮所有可能
啱 不過仲有好多疑點未解開 唔可以妄下定論
其實呢...
真係有可疑啲報紙賣晒推爆咗啦
仲會等你班神探咩
桂民海都認罪啦
我諗黑警應該係用疏忽照顧兒童 凶佢老母
早排東張西望播過一單 保母車係村口放低個細路
祖母想追究 黑警就話你要搞 我地連你都告埋
放過她一家人
讓事主早日安息

思覺失調好慘
我要嘅係佢真正死嘅真相

而唔係為咗証明係黑警做先繼續
你覺得佢阿媽了解佢咩? 佢有冇去示威都唔知 你去示威會唔會話曬畀你屋企人知 話你上前線? 嗰段咁嘅片 我睇唔出佢關心佢個女 由頭到尾都淨係喺度講話人哋起佢底 點解tvb特登去訪問而又得tvb訪問到? 心照啦*你老母
靜啦P牌
【推!推!推】【行動】10月18-21號,香港人行動日程!!!!!!!!!!!!!!
https://lih.kg/1660518
根據連登神探嘅標準 有無人可以話我聽邊單自殺案係無可疑?
6月前一樣有跳樓 一樣有自殺 一樣有浮屍 點證明係自殺?點證明啲遺書係真?點證明去認屍嘅就係屋企人?點解唔公開CCTV?
應該全部都係被自殺
我都希望係炒車
仲有。。。一樣有失蹤
何女士稱:「六月女兒有份去派文宣,到七月時她跟我說『媽媽我已不想出去了,因為已經變了質

唔怪得愈黎愈少人遊行 兒登仔反省下
入黎幫推行動post啦
[重要]做緊個連登小實驗 有興趣入一入黎
https://lih.kg/1656555
咁多個月黎跳樓跳海死左成百人,黑警終於出錯,我地手上有證據係手足被殺,依家就成班出黎話炒車,用下腦就知想滅聲。
你老母就炒車
我寧願係炒車都唔想個女仔真係俾人殺
點解堅持要查出真相
同神獸點解出現一樣
因為班狗唔撚做野我地唯有做埋佢嗰份
佢地唔拉人咪鶳囉
佢地唔撚查咪我地查囉
炒唔炒車冇所謂 我淨係想知道真相
重點係仲有太多疑點, 而班狗係絕對有方法澄清而又唔做
CCTVB是但搵個人黎做訪問仲要blur哂, blur乜撚野, 佢個樣都通哂天啦
無話佢完全唔可信, 係話佢無科學跟據證明個女係自殺定他殺, 因為一佢唔係法醫, 二佢唔係睇住個女自殺死。佢只係主觀咁認為霖因為有精神病所以自殺死。

佢話個女有思覺失調, 有幻聽, 好辛苦訓唔到, 但係個醫生話佢反叛。呢點合邏輯咩? 霖同學有返學有返工, 同咁多人相處, 但係之前從來無人提過話覺得佢情緒有問題? 佢嚴重到訓唔到最後自殺喎?! 仲有佢之前搵女嗰時提都無提過佢有精神病, 到今日先爆出黎?
佢又講個女唔想再去示威, 但係呢點同霖同學ig段片差好遠啦。
都唔講佢d 衫褲鞋襪 sim card 去哂邊
又要極速火化條屍?

最後, 佢既驗屍官出黎講未? 未呀嘛? 未講我點分真假呀? 剩係有另一位法醫都話有可疑呀!
成日話炒車個班都係食屎狗五毛
陳彥霖案係唔會炒車,呢件事真正揭露既其實係差佬查案既求撚其
https://lih.kg/1655755
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞