【討論】陳彥霖事件是否炒車

327 回覆
119 Like 419 Dislike
認同佢係同路人 佢走咗大家都傷心
自殺方面 我認為有可能受精神或藥物影響 純猜測
btw 不推文plz
無可否認有部份人期望陳同學事件係核彈 死纏爛打
冇炒車
無人話黑警殺人
旦係黑警是是旦旦瀆職
同意 啲衫去左邊係重點 全裸自殺其實唔係冇可能 因為係depends on當事人自己 但啲衫去曬邊理應係有跡可尋 解釋得到
另外仲有遲遲唔肯放cctv所衍生嘅可疑
同埋對比圖顯示cctv果個唔似係陳同學
hkdi要影大頭相去做學生證 背心影出黎似無著衫 所以問老同學借左件衫影 唔係重點黎
On9 唔通自己有病要週街同人講? 你哋係咪以為自己真係神探咩都查到。
講真如果佢又冇睇醫生,平時同學又察覺唔到咪唔知。好撚出奇?
平時幾多case係有人有抑鬱症,收得好好。結果就係跳樓嗰刻身邊人先知。
好心你哋啦 講真單案奇怪就一定有,但到呢一刻根本就係cls地討論。 你地乜撚都唔信,cctv又唔信,人哋老母又唔信。
啱啱睇到有個post話係cctv入面,彥霖完全冇出現過 。 真係笑到口都大撚埋。
講乜都有人信。
屌,cctvb又搵人扮佢老母

佢老母似有精神病多啲
你啱 任何可能性都唔可以完全排除 我唔怕炒車 但唔希望如果之後發現真係炒時大家不肯認 btw 不推文plz
我淨係講一樣野

一個泳手唔會咁戇鳩就去跳海死

因為無可能死到,除非有海草
佢老母都唔係法醫, 證明左d咩?
好心你哋用下個腦啦
而家有部份人開始俾人spin去事主係咪精神有異, 係咪同藥物有關
呢啲唔係最中問題核心

而家係未解釋到成件事"點樣"發生(客觀過程), 而唔係要去解釋件事"點解"發生(嗰啲咩家庭問題, 情緒, 啪丸, 幻聽, 撞邪之類)

炒車又點 星期日尖沙咀見
幫佢查案完全無問題 佢話都明有人關心 main point係佢話有人打電話騷擾 我所講嘅道歉只包含呢點 sorry for 1999
咪係,有片又唔信,有老母又唔信,
真係明唔神探諗乜。
首先TVB播就已經唔可信。
你夠唔係啦 咁你講乜春啊
理智少少好冇 唔係法醫就代表佢講嘅嘢完全唔信?
明明前排先話法醫都有可能造假, 依家又屌人唔係法醫
講真我真係唔知你哋想點撚樣
佢藍 覺得cctvb最可信?
用藥影響神志咪得 如果按你咁講 唔一定要係泳手 泳手追求係速度 但一般人都可以熟水 求生能力高 而且當一個人真係尋死 點會仲有求知慾 冇就自然唔會掙扎
然後一句話你係狗屈落嚟,就以為自己啱曬
成班ON撚99
屌係叫我不推文
但自己又唔用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞