【討論】陳彥霖事件是否炒車

327 回覆
119 Like 419 Dislike
容許我作簡單分析

彥霖若果有精神病>黑狗點解唔一早表示死者有精神病 所以自殺?咁樣仲簡單唔洗查 收隊 大家一早收貨 唔洗關注件事

彥霖無精神病>好明顯好有可疑 點解霖媽媽現家先講彥霖有思覺失調?一早唔講?
簡體字
希望大家走出同温層 屌唔緊要 唔好盲屌 唔好比仇恨支配自己 搞到自己變做成班藍絲
為你老母咩大角狗
死番上中國啦
所以各位請不推文
有條片彥霖自己話行街食催淚彈
之後話佢等指揮官喎
仲話冇去睇嚟個老母都幾唔了解自己個女
sorry我無睇段新聞
佢媽媽有無show彥霖既精神病醫生診斷?
認同 佢並非一個好媽媽 btw 不推文plz
咁又唔會
本身覺得炒車。

但突然見到一堆popo出曬黎留言

未見到關鍵cctv唔收貨
推返行動post啦屌
我打完都估到有人會即刻講
屌你老味自己起我底啦
我開撚左幾多post呀呢半年
就係手機hi倒打左一粒簡體字
宜家比人屈埋大陸狗

你地繼續癲落去
因為醫生並無證實 只認為佢反叛
同阿媽道歉啦
ching心水清 成班唔知做乜咁著重啲唔係重點嘅野
依家要搵嘅
1.hkdi仲有幾部會影到彥霖嘅cctv(9樓上10樓除鞋,放低個人野個幾段)
2.海濱附近嘅cctv
喺cctvb講已經知咩立場啦 仲有咩討論空間
炒咩啫, 而家個問題係警方做野求撚奇
淨係全裸浮屍已經係極大疑問,
一個15歲女仔, 發育時期, 點會著一啲係水沖幾沖就甩晒嘅內衣褲

如果你跟佢思路, 當佢係自殺嘅, 暫時唔探討自殺原因, 亦唔分析事主當時精神狀況:
A. 假設佢係海邊先除衫褲, 咁佢係邊度跳, 啲衫褲去晒邊度, 有冇人目擊到

B. 如果佢離海邊一段距離除去身上衣物, 咁事主係邊度除, 衫褲去晒邊, 事主經過邊條路, 有冇目擊者

當然, 你更加唔能夠排除自殺以外可能性

連我呢啲行外人都會對以上客觀事發經過有疑問, 而警方完全wfc
就算普通市民點炒車, 都唔會遮到警方處事求其呢點
我覺得hkdi 果個就係佢本人 重點都唔係hkdi 我地只要知佢係離開hkdi後遇到咩事 我個人唔相信佢自殺
我覺得有幾個方向去查:
1)點解佢係hkdi放低佢個無sims card既手機同袋 而又係坑口站放低另一部電話同電話簿?

2)佢19號7點左右離開di後失蹤 而佢20號係要上庭既 佢仲約左朋友上完庭後見 一個想自殺既人理論上唔會再約朋友聽日見 而且睇佢當日上堂既神情同係學校參觀時既神態都完全唔似一個打算自殺既人

3)佢媽話佢思覺失調有幻聽 但心理醫生只係話佢反叛期
4)佢係咪經過坑口站再行去海邊? 而家無cctv 無人知 假設佢真係去到海邊都唔等於佢自殺 可以係散心吹海風
有無人影到人攻擊佢?

5)點解死時係赤裸? 一個游泳健將一絲不掛咁跳海自殺講唔通 如果唔係除晒衫先俾人丟落海 水流都唔會沖得走佢底衫褲
屌佢老母臭西
訪問仲要踩多示威兩腳
你話邊有人咁撚賤
賤婦
是但啦,乜都有得假嫁嘛
然後幾百個Post 真真假假
屌,成班痴撚線
明明學校嘅cctv其實乜都冇錄到
並唔係關鍵
一直等緊為乜有人要逐d逐d放片等人去查
最一開始放風等全港去查嘅目的係乜?

聽到個老母句「開始變質」
終於明白想製造咩影響了繼續睇落去
睇下件事會比佢地用嚟做乜
其實好明顯,佢老母比人捉住左把柄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞