[VR]好似冇乜人討論

355 回覆
5 Like 3 Dislike
btw 巴打protubevr 買左幾錢
第三隻PISTOL WHIP
beat saber就出名到無玩VR都識就唔介紹啦
今次依隻都係一隻音樂型VR遊戲 都係出左無耐一個月左右
隻game玩法 就好似舊時街機槍game 自動前進 不斷出現敵人要殺 reload 避子彈
今次就混合左音樂元素 加上高強度輔助描準 所以唔洗完全描準就打得中
就係咁令到隻game夠爽快又刺激有如John Wick上身 但係都係要避子彈
缺點勉強D講就係唔夠多歌 不過作為一隻賣109HKD既game 無記錯左大約10首歌左右 已經算足夠 之後DLC補救唔係大問題
依隻game要做到真Custom songs應該比較難(網上都係同場地改歌) 因為要配合場景 敵人出理位置 所以應該唔會有真Custom songs出現
https://www.youtube.com/watch?v=Z85Sup_pfLI
我個支係初代 無磁吸
買左70歐+直運33歐(用代運應該平唔少)
然後買左幾個星期之後 就開event免運費
佢重有新配件ForceTube 個gunstock會punch你 好似幾正
不過要成2千幾 就無買到
呢隻好似唔錯
睇完你咁講 要買game了

第4隻Until You Fall
講左咁多隻槍game 黎講翻幾隻近戰戰鬥
隻game就幾個月前出 類型算係類Rogue game
玩家需要做就係闖關 用手上既武器砍怪同檔格 重要成個人移動去回避攻擊 目的就係去擊殺關卡入面每一隻怪物 每完成一關就會有隨機強化水晶出現 可以強化自已同把武器 直到打完最後關卡或者死亡同個名一樣 打到直到你死為止啊
咁因為係類Rogue game玩家係關卡入面 拎到既強化水晶係唔會保持 會係每次死亡後全部消失 可以帶出關卡就係一種叫Aether既分數 可以用黎強化武器 但係依種就係類Rogue game既好玩之處 無一次闖關都會得到唔同既水晶組合 每次玩法成長都可能唔同

https://www.youtube.com/watch?v=SrsQLYW5hEk
game評

有冇人玩Beatsaber 玩唔掂hard?
我發現我個腦完全跟唔到個速度
分唔到箭咀上下左右
只可以跟顏色斬

玩campaign就好似係第七關消失的箭咀
完全過唔到
記憶力仲衰過金魚
我係咪要睇醫生
beat saber 玩得耐應該會掌握到,我玩得算有一段時間(88hours)由打hard 到而家停左喺ex+ full 唔到嘅階段,建議玩多d 唔同歌拎左個感覺先,好多時佢d pattern 都係類似。另外電腦版可以裝mod,玩其他玩家整嘅歌map

參考下條link 或者喺度傾都ok.
https://m.gamer.com.tw/forum/C.php?bsn=60606&snA=1317
我終於可以用hand tracking 啦!!!!
屌rift s到左但係似係比人用過
依家想搞退貨有冇速遞公司推薦
我果隻出 no DisplayPort connection
上網睇人都係教人重插 重裝
做過哂都唔得,有冇得搞
我果部拎出黎試都唔得
得果陣玩幾分鐘就會hand機
出返去桌面又話冇插線
我半年前買都係一開波著唔到機,隊下隊下就ok左
點隊到佢著?
都係試下重新開電腦,插下唔同dp port 咁,再捽下眉心嗰個sensor 位
最記得係佢個oculus software 係咁叫我跟住headset 畫面去set 野,但個head set 完全冇畫面。仲有可以試下吉唔同usb 位
過咗black friday先突然想買VR
依家都唔知點算好
依家都係得rift s賣返399美金
其他機好似都冇變過價錢
除咗rift s其他點買得落手 正常應該都唔會買其他啦
萬能quest係短期內唔會減

因為要買都買quest 唔買rift s,唔係駛鬼將rift s 減價
rift s唔係好過quest咩? 80Hz同72Hz 定係我搞錯咗
Quest輸畫質
但贏無線, hand tracking
最新update仲可以連PC打機
解像度其實quest更高
唯獨輸的基本上只有refresh rate
美森買左個rift s,用順豐,今個月6號已經到左香港機場,但今時今日都仲係未送到,問sf竟然答件貨仲係機場等緊清關,未知幾時可以派貨,屌佢老味香港海關正一垃撚圾,同班死黑警一鳩樣,剩係識呃OT唔撚做野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞