[VR]好似冇乜人討論

355 回覆
5 Like 3 Dislike
點解唔去日馬買 一樣價下個星期有
尋日到左貨
試玩完都唔係話好差
就算off track你擺返個手制係鏡頭前面都會自動連返
冇之前位巴打講到咁差要手動連線
想買返gear vr邊度買平
上網睇到都要500起
有無邊隻VR最新?性價比高?

你哋討論Samsung 定 rift quest 好啊?

oculus go粒粒mon嚟既
早知落街場試吓先
多數人推oculus quest ,駁唔駁電腦都玩到。個人建議就如果本身有打機電腦就揀vive pro 或者rift s,本身咩都冇就揀quest
打機用oculus quest ok 嗎?
我見有隻pimax 5k 好似差唔多價錢但又好正咁
我都係rift s 沉迷左vrchat
識到好多人 開始覺得vr好過rl 點算
btw遲d想換valve index
rift s已經滿足唔到我了
holy shit , 其他國家出咗quest 嘅hand tracking ,幾時到香港
Lm
大家最近有冇留意新嘅VR 新聞,qualcomn 出咗新嘅VR芯片,部VR 可以成個眼鏡咁,又有單眼3k畫質,仲有7個鏡頭做到full tracking 同face tracking。仲要係mixed reality, 可以拎出街用,唔係剩係打機,做嘢都可以。好正呀幾時出呀
https://youtu.be/b_MMypnh_AI
見無人介紹遊戲 都買左Rift年幾 買左十幾隻game
介紹下幾隻自已覺得好玩 自已就玩開槍game 所以多數都同槍game有關
重買左支Protubevr黎玩 唔錯 穩在好多又唔洗凌空手咁攰
第一隻 Boneworks
https://www.youtube.com/watch?v=_kWBeyiXaig
唔小心禁錯本來打算一個post打晒
依隻最近出 物理系統做得好強大 唔少人話佢係HL2.5 VR 入面係有唔少
HL同portal元素同影子 遊戲每個物品都有完整物理系統 所以有好多新奇野玩
隻game玩法就少少似 portal係解迷遊戲 係場地到有唔同物品 要互動去解迷去到終點 再加上射擊 全通關之後會有sandbox mode可以玩 成隻game就可以變左garry's mod咁玩
我琴晚都啱啱買左,個體驗係好過好多第一身game
第二隻就係hot dog horseshoe hand grenade
依隻算係一隻射擊模擬器 入面有過百種槍玩 可以自組唔同配件 重有唔同mode可以玩 最基本sandbox,Take and Hold,zombie生存各種奇怪玩法都有 如果有節日會有節日特別mode可以玩
依隻game算係更新得最密既遊戲 大約一個星期更新一次 有新槍/新mode
https://www.youtube.com/watch?v=jF7gachwVr0
係 琴日買左一玩就玩左5個鐘
我覺得如果係移動方面加擺手移動方法會正好多 始終覺得用joystick行差感少少
見無人介紹遊戲 都買左Rift年幾 買左十幾隻game
介紹下幾隻自已覺得好玩 自已就玩開槍game 所以多數都同槍game有關
重買左支Protubevr黎玩 唔錯 穩在好多又唔洗凌空手咁攰
第一隻 Boneworks
https://www.youtube.com/watch?v=_kWBeyiXaig
唔小心禁錯本來打算一個post打晒
依隻最近出 物理系統做得好強大 唔少人話佢係HL2.5 VR 入面係有唔少
HL同portal元素同影子 遊戲每個物品都有完整物理系統 所以有好多新奇野玩
隻game玩法就少少似 portal係解迷遊戲 係場地到有唔同物品 要互動去解迷去到終點 再加上射擊 全通關之後會有sandbox mode可以玩 成隻game就可以變左garry's mod咁玩
我琴晚都啱啱買左,個體驗係好過好多第一身game
係 琴日買左一玩就玩左5個鐘
我覺得如果係移動方面加擺手移動方法會正好多 始終覺得用joystick行差少少
追加一下 隻game係唔同槍game裡面手感同操作我覺得係數一數二好
唔同武器裡面都還原到好多特別操作
裡面移動方法有一種 叫手擺移動 就後隻手做 左右擺動(平時行路咁)
依隻移動我覺得每隻game都應該要有 對於會頭暈既人有幾大幫助加上係體感上比用joystick行好好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞