[VR]好似冇乜人討論

355 回覆
5 Like 3 Dislike
Quest 好過 PSVR係有咩好?
無線一體機,想玩steam vr 就咁拮條線去電腦玩都得,都真係幾抵屌
完全唔洗pc/ps4
quest 係咪跟官網買最平?
見oculus官網399USD
htvmall 四五千
我之前買rift s 就喺amazon 買,而家好似做緊免運費,上去格個價都ok
係咪個screen都靚d
我玩PSVR 覺得好濛
玩一陣就暈暈地
下年4月好似會出half life 全新一集,淨係得VR 有
我淨係有rift s , 比起PSVR 一定好好多,quest 應該差唔多,要等用家答
amazon都係做緊399usd
掙扎緊,基本上為左beatsaber同睇下av買
Quest 399usd 其實抵玩
但就好似話Rift S 先有BF -50usd
買買買,多d人可以慢慢建立community
試過 連唔到steam
oculus link 啱啱出左beta 版,搵條靚d usb 線應該玩到,呢排youtube 都好似出左d quest 連電腦嘅片
用過,有線打起機上嚟唔方便,tracking 好差,成日off track, 電腦set up 好煩,戴眼鏡嘅人唔適合用,試過壓爛眼鏡。一個字,虧。
買左封塵

有乜HAMSUP正野?
你可以用住alvr 或者VD 家嗎
我見巴哈有台仔出文吹奏話個畫面好好J,但我覺得佢得3鏡頭嘅話tracking 應該冇咁好,我用rift s 玩beat saber expert+ 有時都會甩tracking。咁3叔嗰部應該都唔會話好好
我用過,真係成日off track. 同埋off track 咗之後唔會再自動track 番,要噉實粒windows 掣超過5秒先連番線。仲要因為得二個鏡頭,你將隻手放低到下面同埋背脊後面就off track,之後就不斷重覆番我頭先嗰啲連線動作。玩得勁唔爽
玩過htc vive/ps vr
解像度太低冇乜真實感
舊世代產物
可能要4k先夠清
因為近睇+塊鏡會放大像素
HP reverb 同pimax 8KX 了解吓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞