[VR]好似冇乜人討論

355 回覆
5 Like 3 Dislike
多唔多巴打有玩VR,好似好少post 討論咁。

我自己就pc + oculus rift s, 淨係玩beat saber 好似都唔會厭。
溫馨提示
和理非大遊行
政府從來冇俾過屎
又要吹風和理非
又幫林鄭手止暴制亂
林鄭真係多謝你都嚟唔切
唔記得818和理非完咗
畀政府撚狗咁撚
讚你乖乖仔
仲要吹風裝都唔帶?
又想好似929咁樣害啲手足食tg,著短褲打到仆街?
我都pc + rifts
moss有廣東話配音
rift 正唔正,定quest 好啲,有咩遊戲推薦
如果本身有desktop 打開機就一定係rift s, quest 就可以無線但好似冇得連steam?

之前有睇過下quest 相關文就話可以照連steam但會有delay

Game 推薦一定係beat saber 同 VR CHAT
beat saber 同vr chat 已經係basic野黎玩VR必定要有
電腦玩bs 可以瘋狂加歌真係好撚正
但啲歌通常都好撚難
Oculus rift a + wheel + project cars 2
Oculus rift s*
我見上網d人要玩足廿幾三十圈,VR嘅話攰唔攰
我全部自訂最多玩過十幾個圈 其實玩半個鐘已經攰到仆街要抖不過個體驗係幾正
香港好似真係冇乜人會係屋企玩,想試下槍game組親都係溝通唔到
我係用oculus rift + Thrustmaster t300rs + Assetto corsa
不過真係好撚攰
10月20

光復香港,時代革命
n年前買左rift想問rift同rift s個分別大唔大
未玩過rift , 只可以講同PSVR比好好多
PSVR又貴又廢
不過如果唔玩skyrim個啲大作
剩係玩BS同埋啲益智類畫面應該差唔多

利申skyrim vr 300mod+
有線睇影片會唔會好唔方便
佢條線個擺位其實唔係太阻用家,就算玩槍game都唔會feel 到太阻住
on9, oculus quest 11月有得用oculus link 直接連電腦玩steam game , 冇delay。之後仲有hand tracking 。oculus rift s =shit
一樣。覺唔覺畫質好差好易暈
買quest 黎睇AV係咪好白痴
另外外國黑色星期5會唔會有平
黎緊oculus link 可以將部quest 直連電腦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞