[VR]好似冇乜人討論

355 回覆
5 Like 3 Dislike

見到條link都$79,買VD就算正價都係$19。

399喎 不過我好好奇你點樣免税 我以前日森買咗幾次野直送佢都冇免我稅
你住英國美國 直送就可以339
只要你揀其他地方就係449
唔直接香港 要搵轉運公司

日森只要係直接寄到海外嘅商品都有退稅
Amazon Japan係有自動退稅(8%)
其實我計返條數 官網都係399美金姐 46111円咪姐係平幾十蚊
官網449美金 免運 但唔送香港
日森揀埋特快 直送香港都只係47061

不過最重要係周圍都冇貨姐
咁啱日森又有 仲要點計都平過官網

399喎 不過我好好奇你點樣免税 我以前日森買咗幾次野直送佢都冇免我稅
你住英國美國 直送就可以399
只要你揀其他地方就係449
唔直接香港 要搵轉運公司

日森只要係直接寄到海外嘅商品都有退稅
Amazon Japan係有自動退稅(8%)
或者你可以搭飛機去美國收咪399囉
如果真係要買既話都係用集運架啦
集運要運咁大舊野應該都貴 又未必安全...
計返條數 日森唔止平幾十喇
不過我諗諗下 都係等多幾代好啲 之前試過玩Oculus Quest 玩15分鐘塊面已經好鬼痛
三四千又唔係貴 玩具仔玩下無所謂啦
不過我玩冇事 仲幾舒服
冇乜聽過有人話玩完痛 可能因人而異
或者唔適合玩VR 等多幾年可能會有MR呢
之前試過唔啱,你又係咁計數邊到賣得平可以買嘅
我買之前都有上youtube 睇人地評測,講Rift S vs quest
Rift S 係帶得舒服d, mon 靚d, 但只可以插電腦
quest 可以自己運作,插link 可以玩埋電腦,但重d , 粒粒mon

最後因為我玩電腦多,所以買左rift S , 輕身可以戴好耐
我電腦喺房 冇咁多位玩 同埋貪在無線 方便拎出去
所以最後揀quest
我用rift S, 戴住眼鏡玩得冇問題
用quest 太多好處。有時打乒乓波如果有線就好煩。玩緊racket fury :table tennis. 好撚正
想玩beat saber 360
有玩過。痴撚線

係咁轉黎轉去。係幾好玩。但會好攰
玩90度都好
我美森官方買番來,免運直送香港,咩唔直送?
上面條友 講緊官網買 唔係美森買
有冇巴打用緊Windows MR?
我個HMD Odyssey+ 尋日送到
但MR portal一開就crash
尋晚搞咗2個鐘都未有得玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞