2017 HKT/ PCCW grad trainee

819 回覆
9 Like 5 Dislike
今年都IN得多人喎consumer group
不過好似好多人都揀smartliving唔揀call center
smartliving既GT離職潮將近不遠啦

call center搵笨實,做9個月比人屌老母

做老電本身已經係比人屌老母既源頭
所有客都會屌你老母
不過好似好多人都揀smartliving唔揀call center

點解會有離職潮,可唔可以講下 成日都有人講到smartliving 好伏,但detail 就無人再講落去

其實係果邊office文化難頂
利申 : 發夢見到

巴打知唔知mobile個邊係點

點解會有離職潮,可唔可以講下 成日都有人講到smartliving 好伏,但detail 就無人再講落去

巴打tg 傾下好唔好
Tg:Yellowstone9
有冇人可以講下consumer gp panel in會問啲咩咁

有邊個好揀
pccw solution business associate好唔好做? 人工係咪同hkt睇齊?
今日in 完hkt, 做security 13k 要返shift,但應該學到野。做唔做好?

我都收到依個offer,要返shift都咁奀人工,不了

你都係今日in?

接近兩個禮拜前啦,唔算trainee,但都係entry level security 位

你當面reject佢?

我都諗緊
shift真係命都短幾年

隔離post都見到你 , btw 你係幾時in架?

前幾日
有冇做過老電soc既巴打
依老電沉一兩年跳出去繼續做security人工可唔可觀
我就打算security起碼撈5年攞左張cissp先再轉出去做consultant之類起碼唔洗返shift咁辛苦

係老電到你要預左無人工加,無bonus收喎,連十三個月都無,你肯唔肯先
同埋老電underpay是
今日in 完hkt, 做security 13k 要返shift,但應該學到野。做唔做好?

我都收到依個offer,要返shift都咁奀人工,不了

你都係今日in?

接近兩個禮拜前啦,唔算trainee,但都係entry level security 位

你當面reject佢?

我都諗緊
shift真係命都短幾年

隔離post都見到你 , btw 你係幾時in架?

前幾日
有冇做過老電soc既巴打
依老電沉一兩年跳出去繼續做security人工可唔可觀
我就打算security起碼撈5年攞左張cissp先再轉出去做consultant之類起碼唔洗返shift咁辛苦

係老電到你要預左無人工加,無bonus收喎,連十三個月都無,你肯唔肯先
同埋老電underpay是

岩岩畢業人工我唔係睇太重
最緊要有冇有用既野學到同埋跳出去前景點樣
巴打係咪做過soc
有無 media 既見左 panel / 收左offer? 有無詳情?
pish
想問係咪仲in緊人
consumer group 係咪未有消息?

巴打係consumer group 既咩program?

巴打係consumer group 既咩program?

management elite
有冇人一陣in management elite

幾點?

幾點?

17:00

幾點?

17:00

早你少少

有冇人知retail 既詳情

所有客都會屌你老母

smartliving/call center都係慘工 個個都年初四咁既樣

所有客都會屌你老母

smartliving/call center都係慘工 個個都年初四咁既樣

點解smartliving 年初四咁樣

所有客都會屌你老母

做老電有邊個唔係初四咁既樣
Management elite個panel in有d誇張wo
Management elite個panel in有d誇張wo

成排interviewerssss坐係到

今年幾時加人工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞