2017 HKT/ PCCW grad trainee

819 回覆
9 Like 5 Dislike

巴打係去做written定interview?

Written

Sales and Marketing

係唔係要做call center
另外客係咩客
升職都唔係太清楚

呢個offer可能收到都未必要

Yes call center

Commercial Group 就係公司客
Consumer Group 就係個人客

公司客就係樓下間茶餐廳到HSBC到港交所都係同一group

有無人知HKT panel in 個內容大約問d咩?
會唔會d technical questions?

原來已經有得in

應該都係果份
頭2條叫你寫300字x2
之後叫你英翻中
total 40 mins 建議唔好寫哂600 字 寫400 左右就算
會好趕

應該都係果份
頭2條叫你寫300字x2
之後叫你英翻中
total 40 mins 建議唔好寫哂600 字 寫400 左右就算
會好趕

全部course都一樣?

巴打係去做written定interview?

Written

Sales and Marketing

係唔係要做call center
另外客係咩客
升職都唔係太清楚

呢個offer可能收到都未必要

Yes call center

Commercial Group 就係公司客
Consumer Group 就係個人客

公司客就係樓下間茶餐廳到HSBC到港交所都係同一group

有無人知HKT panel in 個內容大約問d咩?
會唔會d technical questions?

Telecom trend, 公司發展, position related.
你唔係tech底唔會點問既
想問問各位師兄師姐們
Bonus係跟PDR個分黎出定要做夠一定嘅時間先出到?

我上年10月先入職
How much is the salary?
想問問各位師兄師姐們

我上年10月先入職

跟分 唔夠一年再計%
想問問各位師兄師姐們

我上年10月先入職

跟分 唔夠一年再計%

咁如果我係N,係咪咩都無?
想問問各位師兄師姐們

我上年10月先入職

跟分 唔夠一年再計%

N?我9月尾入職,我個CCC hr迫我10月頭入職,話唔係就冇bonus分,btw最後攞4,分到啲啲咁啦
想問問各位師兄師姐們

我上年10月先入職

跟分 唔夠一年再計%

N?我9月尾入職,我個CCC hr迫我10月頭入職,話唔係就冇bonus分,btw最後攞4,分到啲啲咁啦

同你一樣4仔
想問問各位師兄師姐們

我上年10月先入職

跟分 唔夠一年再計%

同你一樣4仔

你個N指咩?指入左黎幾多個月?
想問問各位師兄師姐們

我上年10月先入職

跟分 唔夠一年再計%

同你一樣4仔

PDR佢評咗我N(即係新入職/返工少於3個月)
我十月尾入職⋯⋯
想問問各位師兄師姐們

我上年10月先入職

跟分 唔夠一年再計%

同你一樣4仔

我十月尾入職⋯⋯

明年請早
如果你仲起老電

跟分 唔夠一年再計%

同你一樣4仔

我十月尾入職⋯⋯

明年請早
如果你仲起老電

繼續做低級員工
想問問各位師兄師姐們

我上年10月先入職

跟分 唔夠一年再計%

同你一樣4仔

4仔要黎都無用啦
你估真係4仔無格仔咩
5先係加人工/升職入場卷
想問問各位師兄師姐們

我上年10月先入職

跟分 唔夠一年再計%

同你一樣4仔

4仔要黎都無用啦
你估真係4仔無格仔咩

冇計啦,跟著個唔啱節奏嘅老細,愈做愈頺,愈頺就愈hea,我諗都係走人算。見啲老屎忽做得好開心咁,反差好大
追返之前既post有巴打講到都好似幾穩定咁
係唯獨唔想跑數,想做多D management既野
都想知多唔多呢D野學?
都想知多唔多呢D野學?

個post叫graduate trainee, not management trainee.

Trainee係重點
想問問各位師兄師姐們

我上年10月先入職

跟分 唔夠一年再計%

同你一樣4仔

4仔要黎都無用啦
你估真係4仔無格仔咩

呢d分餅仔算啦
3仔有得加, 但係5可以等n個batch都冇份
都想知多唔多呢D野學?

個post叫graduate trainee, not management trainee.

Trainee係重點

Train完既去向係?
都想知多唔多呢D野學?

Trainee係重點

Train完既去向係?

你可以用一年經驗做d 2-3年經驗既post
行TTW trainer講今年第一批commercial GT已經上左部份training
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞