2017 HKT/ PCCW grad trainee

819 回覆
9 Like 5 Dislike
唔好入黎呀 人工低到仆街
同埋收到風今年請少左好多gt

屌我內心其實係想快d有人入黎幫下手,我workload大到就黎頂唔順

巴打知唔知完左gt有幾錢人工?

睇表現同老細
正常黎講1年內要考到ccna,咁完左gt後會加1-2k左右
你老細好人幫下口咪加多d囉,不過唔太柒都加到1k既
少到仆街
唔好入黎呀 人工低到仆街
同埋收到風今年請少左好多gt

屌我內心其實係想快d有人入黎幫下手,我workload大到就黎頂唔順

巴打知唔知完左gt有幾錢人工?

睇表現同老細
正常黎講1年內要考到ccna,咁完左gt後會加1-2k左右
你老細好人幫下口咪加多d囉,不過唔太柒都加到1k既
少到仆街

講緊咩program
Pccw global GT 工作環境係點,壓力大唔大?
去過34樓見啲枱枱登登都幾殘

同埋OT, shift , oncall 咩department多哩啲?

OT 一般,GSOC 要shift , engineering,it,ip 要on call
唔好入黎,operation 好多人走,今年花紅一個月都冇,明屈
啱啱panel in完gt
4對1
45分鐘左右
全程英文
其實係傾下計咁
問下你有興趣邊條stream咁

同埋OT, shift , oncall 咩department多哩啲?

同問 不過想知wireless business 果邊

同問 不過想知wireless business 果邊

我估做satellite 有關 ,所以應該好多機會飛其他國家

OT 一般,GSOC 要shift , engineering,it,ip 要on call
唔好入黎,operation 好多人走,今年花紅一個月都冇,明屈

OT 平均一兩粒鐘?
有冇pay?有冇補假?
GSOC 返shift
on call 係日日有電話打黎個隻?
workload係咪好重???
假設我而加埋bonus先平均17k輕輕鬆鬆no OT, 其實係咪睬呢個on9 program 都有味???

OT 平均一兩粒鐘?
有冇pay?有冇補假?
GSOC 返shift
假設我而加埋bonus先平均17k輕輕鬆鬆no OT, 其實係咪睬呢個on9 program 都有味???

OT 當然係唔返shift 既人先要啦
有可能唔同部門唔同,我有,星期六日公假都有pay, 補假要公眾假期返工先有
7x24 hours on call ,多唔多call 睇你係咩tier support la,通常有其他同事同你分擔
Workload 我部門重
呢個on 9program 唔清楚,但返shift應該有另外津貼,計埋花紅,應該唔止17k,18-19k 啦

利申先,我唔係gsoc ,上面有可能有出入

OT 平均一兩粒鐘?
有冇pay?有冇補假?
GSOC 返shift

有可能唔同部門唔同,我有,星期六日公假都有pay, 補假要公眾假期返工先有
7x24 hours on call ,多唔多call 睇你係咩tier support la,通常有其他同事同你分擔
呢個on 9program 唔清楚,但返shift應該有另外津貼,計埋花紅,應該唔止17k,18-19k 啦

BTW 唔好入黎!
想問Panel同final in有咩分別
本身以為panel已經係最後

同問
去完smart living written,係唔係好伏
有冇人收到media gt final in?

請問咩形式,點解要4.5hr

有7份卷 做完就3.5個鐘左右,早左一個鐘完

OT 平均一兩粒鐘?
有冇pay?有冇補假?
GSOC 返shift

師兄

咁樣 assistant network operation engineer呢?
知唔知大約做d咩?
搭單一買,

想知道到底pccw global network operation engineer 係做咩duty?

難唔難入職?前景如何?

轉職可以點?

我唔係it 底,agency 佢話要求我英文叻,

你讀咩科?

我讀product engine,無it 底,

但本身英文溝通係okay, 同外國客傾佢都話我英文好
老電真係唔好太高期望,人工岀名低,係學野ok
係預左捱1-2年,再轉份好pay叫價好既工

巴打點睇
Assistant network operation engineer

Job duty(經agency)

巴打點睇
Assistant network operation engineer

咪撚經agent 啦,自己apply 最好

巴打點睇

Ching,
咁你覺得呢份工點?
有無伏
睇完分唔到佢係做cs 定真係學到野

巴打點睇

Ching,
咁你覺得呢份工點?
有無伏
睇完分唔到佢係做cs 定真係學到野

唔想自爆
Telegram:shareexp

有7份卷 做完就3.5個鐘左右,早左一個鐘完

咁chur
有冇人in HR?
有冇巴絲知retail sales咩前景
有冇人in HR?

HR咁窄你都in?
就我所知 真係一年請一個
入到去既堅係高手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞