2017 HKT/ PCCW grad trainee

819 回覆
9 Like 5 Dislike
留名
有fd做左written test

唔係話係人都有機會咩

應該遲d啫 佢係學校申請 第二日有電話叫佢做test
不過我估佢咁快因爲佢first hon

上年我fd 6月先interview都有offer

做完written 幾時有second in

呢層唔知
我想知sales and marketing同 customer 果d係咪好惡做? 因為真係唔想打code

呢d 睇人,不過應該要接call
東海巴 做big4好過啦
上年人工14.5k

起碼16k喎

0消息

上个星期in左群面,唔知几时有消息呢 有无人都面过咖?

大陸仔唔洗諗 實唔請

大陸仔唔洗諗 實唔請

面對現實啦,依家好多大公司係prefer佢地先
未有任何消息 都唔知點解俾人screen走左

你自己廢就唔好叫人面對現實

大陸仔唔洗諗 實唔請

你幾時交application?

大陸仔唔洗諗 實唔請

你又讲得好有道理喔

大陸仔唔洗諗 實唔請

你幾時交application?

2月底
有冇人知係唔係得media gp in 左
有無人報finance有消息?
佢consumer group/commercial group/media group/PCCW solution/engineer都有請GT
一年大約請160人左右咁多個group加埋

入到去好似做政府工咁
人工用step去計
佢retail GT無左好耐,要跑數既得call centre
薪金唔高,call centre果邊既bonus要做夠9個月先開始出
年終無花紅無雙糧如果做AM以下
基本上唔會有OT,不過都要視乎你係邊個channel
做call centre既話基本有9個月跑數,target細易爆的如果勤力少少

我入職果陣係16K,但有commission就唔止
完左program就係Team manager/business executive
果度出名少林寺,做幾年出返去人工加40%以上
佢consumer group/commercial group/media group/PCCW solution/engineer都有請GT
一年大約請160人左右咁多個group加埋

入到去好似做政府工咁
人工用step去計
佢retail GT無左好耐,要跑數既得call centre
薪金唔高,call centre果邊既bonus要做夠9個月先開始出
年終無花紅無雙糧如果做AM以下
基本上唔會有OT,不過都要視乎你係邊個channel
做call centre既話基本有9個月跑數,target細易爆的如果勤力少少

我入職果陣係16K,但有commission就唔止
完左program就係Team manager/business executive
果度出名少林寺,做幾年出返去人工加40%以上

好似唔差
你做邊個group?
有無人講下ict條path
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞