2017 HKT/ PCCW grad trainee

819 回覆
9 Like 5 Dislike
written test 當日洗唔洗著西裝
我今日先in npo
見都有幾個人in
in完佢同我講要2星期通知
係咪冇機

循例都要講嘅
如果快嘅過幾日就有消息
同埋應該佢會趕第一個batch
雖然應該可能會有第二個batch
有無人知Mobile bu GT 個位主要做咩
最後落位喺咩team
請問有冇人知pccw solutions 有 offer 未?

心急人上

終於派左
想知你地幾時會返工?

你地係報邊個?
知唔知npo係咪已經派左?

26 June report duty

Email問左HR佢話未in完人
係咪氹緊我

你都係engine GT? 邊條team?
我諗我reject 既話,佢會比wait list 個批既。因為我仲有幾份工in 緊

巴打你npo?
介唔介意講你final interview 個日期?

Wireless , 26 May final in with Alex and line manager

Wireless business gt offer? 簽左約?
聽日去Written test,係咪會有apt test?
我今日先in npo
見都有幾個人in
係咪冇機

循例都要講嘅
如果快嘅過幾日就有消息

巴打知唔知一次太約請幾個?
我今日先in npo
見都有幾個人in
係咪冇機

循例都要講嘅
如果快嘅過幾日就有消息

根據依一兩年經驗,engine gt有眼耳口鼻就請
我今日先in npo
見都有幾個人in
係咪冇機

循例都要講嘅
如果快嘅過幾日就有消息

其他GT呢
我26號做完media嘅written,而家仲未有消息
我今日先in npo
見都有幾個人in
係咪冇機

循例都要講嘅
如果快嘅過幾日就有消息

其他GT呢

印像中,上年media請左around七八個gt
我今日先in npo
見都有幾個人in
係咪冇機

循例都要講嘅
如果快嘅過幾日就有消息

其他GT呢

咁可能我太廢
我今日先in npo
見都有幾個人in
係咪冇機

循例都要講嘅
如果快嘅過幾日就有消息

其他GT呢

咁可能我太廢

唔洗咁灰心,今日都只係6號。
同埋pccw又唔係高人工 可能有其他更好
我今日先in npo
見都有幾個人in
係咪冇機

循例都要講嘅
如果快嘅過幾日就有消息

其他GT呢

HR 琴日話今個星期內會通知next round interview
仲未有巴打有npo offer?
我今日先in npo
見都有幾個人in
係咪冇機

循例都要講嘅
如果快嘅過幾日就有消息

其他GT呢

咁可能我太廢

唔洗咁灰心,今日都只係6號。
同埋pccw又唔係高人工 可能有其他更好

media今年intake 6個
call center個隻gt 就咪做啦。濕鳩又遠,你想返工上連登係好難 人工又低
我今日先in npo
見都有幾個人in
係咪冇機

循例都要講嘅
如果快嘅過幾日就有消息

其他GT呢

HR 琴日話今個星期內會通知next round interview

media今年intake 6個

內幕
仲未有巴打有npo offer?

我同朋友都未有
垃圾公司GT program
請10個走8個

利申:好不幸咁浪費3年人生在呢間野
極後悔

巴打做小澀源定舖?3年好勁
我今日先in npo
見都有幾個人in
係咪冇機

循例都要講嘅
如果快嘅過幾日就有消息

都未係嘅.....
大概4-5個人爭1個位咁上下
每一個team佢要請嘅數都唔同,少嘅可能intake 1-2或者個年唔intake,即使擺左個名出黎
多嘅可以要兩個batch,每個batch 20個左右
呢個係講緊summer intake,仲有winter intake,數量就會少好多
垃圾公司GT program
請10個走8個

利申:好不幸咁浪費3年人生在呢間野
極後悔

有頭髮邊個想食curry
Media Group GT 收倒interview通知
HKT network planning GT 派緊offer
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞