【突發】 手遊閃耀暖暖跟上香港實施禁蒙面法

644 回覆
801 Like 31 Dislike
第1次開POST唔知開咩台,錯台勿屌
先簡單介紹下隻GAME,閃耀暖暖係一款由中國疊紙公司開發嘅換裝手機遊戲。
香港玩緊嘅係港台澳服,以女性客戶為主。
巴打可能未聽過,但呢隻GAME佔女性市場好大

入正題,事源:
原本4月推出嘅新套裝,配件部份嘅口罩係咁嘅:
圖片來源自官方FB專頁/遊戲內容/玩家截圖

今日晚上突然更新跟上香港禁蒙面法,變成咁樣!

前後對比圖
邊撚個會咁樣戴口罩?

亦有人發現系統禁止玩家個人簡介輸入所謂敏感字眼,
例如:光復/時代革命/解放等等。

圖片來源自台灣玩家截圖

呢件事已經引起大批玩家不滿,FB群組港台玩家發起抵制&退款
FB專頁亦有大量玩家洗留言抗議

我地目前係SET左3日限期,限佢3日內改返黎,如果無改就會刪GAME同申請退款。
各位巴打,如果你身邊有女性朋友/老婆/女朋友玩緊呢隻GAME,
麻煩你同佢地講呢件事,抵制呢間垃圾公司
今次呢件事唔止香港,仲有大量台灣絲打都STAND WITH US!
疊紙旗下遊戲:
《暖暖的換裝物語》《暖暖環遊世界》
《奇蹟暖暖》(中國大陸為騰訊代理發行並聯合《狐妖小紅娘》)
《戀與製作人》《閃耀暖暖》

光復香港 時代革命
香港人 反抗!
18區聽日見
(轉載)
🤘安卓退款教學來囉:)🤘

經過世界頻封閉、舉報功能、敏感字詞擴大後,想必這次的口罩事件一定讓很多小夥伴無言,大家在退坑前,可以先試著退款哦!剛剛終於摸索了到安卓退款的方式了,所以來分享囉:)
(雖然未必會成功,但建議可以試試看,近期內的款項都可以試試)

‼退款教學‼
1) 先在你的信箱找到其中一筆付款紀錄,並點選『訂單記錄』
2) 再從這筆紀錄,連進後台找到所有的付款歷史紀錄
3) 點選旁邊三個點點,開啟回報,並選擇退款原因

接著就等待信箱回覆了,我最近一筆訂單可能因為時間比較久的關係,所以就沒有被申請過,不過誠心建議大家都試試~

最後,祝福大家都退款成功 🇭🇰香港加油🇭🇰
光復香港 時代革命
圖源為台灣一位有心人 感謝支持
push

[品蔥建議] [拋磚引玉] 如何偽裝成一名合格的“愛國港人”(藍絲)?
https://lih.kg/1648664
中國廠商you know
係時候棄坑喇
唔駛呢單野都大把人棄game
呢隻係女仔啲扮靚換衫GAME,係有大量女性玩家支持,
巴打未玩過但一定好多絲打知
話明大陸game 預左啦
FB群組仲有好多人討論即係有一定玩家數量,
咁你仲唔刪game?
妖 我好耐無玩 我個陣都有拎到個口罩 唔係變到咁既樣嘛
垃圾支那game
玩嚟做乜?
呢個係港台澳服,唔係大陸服。
同埋我想講,請問戴口罩有咩問題?
我地可以係隻GAME入面遊行定集會?
係,你依加入返隻GAME度睇
本來呢類遊戲就唔多選擇,依加呼籲大家抵制。
已經申請左退款,退款成功後會DEL GAME!
FB群組已經有好多人退緊款,刪GAME!
戀與製作人好撚多日本妹玩
有冇機會放上TWITTER呼籲日本人一齊抵制?
唔係大佬
只係課左5萬蚊左右
即刻停課
屌我玩緊台服敏乜撚野感詞

乜撚野手遊
係咪只退到最近果次課金?
一睇就知垃圾game!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞