[重裝入陣] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (30)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
問下LH?
無貨
想問suitsupply一件褸加兩條褲大嘅幾錢
見大家咁耐唔po圖⋯⋯

近排一路試新野,基於肚腩愈黎愈大既關係(28肥到去32寸,半年,唉),為左令個腩睇落細啲,於是嘗試響唔落胸棉既前題下(因為好怕件衫著起黎太重著耐左攰),將對「假波」打到最最大,我實際胸圍約35英寸,實際上呢套衫件褸既成衣尺寸係做到39寸,差不多應該係極限,再大就會開始凹陷。

至於條腰方面,成衣做起大家未必睇得出,但打版時將原本用弧線去打腰果part,而新既呢套就改成打做兩條直線成一個角去強調收腰,令胸腰之間條線更加dramatic(著住套野個身材比我實際身形好太多⋯⋯)

之後仲有幾套野玩,大部分都係tweed同燈芯絨,到時候睇下點搞。

想買呢件 但自問無佢呢個身材
想問下巴打們suitsuppy會唔會有得修改埋
牛巴咁整要用啲好挺嘅料?
最好啦,太軟既料唔夠body,淨靠啲樸唔夠力
呢樣野比較personal,我大部分衫既袖都係呢個長度
其實真係差唔多用尺度過,應該係姿態問題,第二個問題指後者
我覺得牛肉乾咁多套西裝今次依件最好睇
咁膊頭有冇做出少少?
比錢有得改
有做闊,不過唔得太闊,如果唔係一郁袖頭就凹
我都覺得有d短牛巴呢排操手?

應該係影相時比較駝所以隻手隊出左姐,真係唔短呢
咁呢啲野好主觀既
不要問只要信
鄧爺!
有冇人平時會著three piece
唔好意思~想問下suit supply 既Custom Made同Custom Made to Measure 有咩分別
佢一件shirt 千幾蚊 D 質素正唔正?
牛巴囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞