歡迎想砌模型o既巴絲入黎(5)黑警死全家,罷買藍精

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
似係件件本身唔夠滑 用多張2000砂輕輕磨 有3M海綿砂紙嘅紅藍綠磨一次 再用打磨膏睇下得唔得 如果都唔得就真係要洗過 因為係件件本先唔滑 之後點噴都唔會好令
上灰都要用海綿成個面磨一前先上色會穩陣啲 同埋巴打呢幾日噴? 濕度好似有d高

希望幫到手
兩隻自問都唔係話噴得 但係示範咗個底唔滑可以差幾遠
其實我有用400-600-1000 再用3m紅藍綠咁磨
之後就直接上黑底 無用打磨膏
想問一下黑底 係咪要濕噴先會做到鏡面? (大風大油)

噴完黑底用呢3支 補返個鏡面?
咁噴光油?會唔會有效果?
要濕噴 最好係上個光油先用膏

可以上下呢隻野 打磨最尾用可以反哂光
舊模嘅板件D重新開模,分返開做兩件細板件D+H,主要影響係分色更好同埋補返偷膠嘅位,諗住自己上色同補偷膠嘅可以慳返錢,買digimon reboot版
問返電鍍色最基本既流程
打磨400-600-1000/3m紅藍綠
上黑底 (濕噴)> 噴光油 > 用打磨膏
上銀色 > 上透明色 > 再噴光油 > 用扯磨膏
600之後加個800會唔會好啲 我都唔知 落地巴召喚
手工藝店
求其一塊木黎㗎咋
幾好J
請問邊度有得賣模型櫃?
普通傢俬舖既展示櫃或者書櫃
巴打點睇 iwata neo槍
見佢iwata黎講算好平 上網又冇乜review
why not 直接 hp cp?
我見NEO 平D嘛
巴打建議直上HP CP?
差個少少, 直接HP CP啦
hp cp宜家價位過千未?佢好似日本制
neo係chi na 代工
同意直接買貴野
之前買枝h&s ultra 0.2 好似600左右
玩耐左換個前帽拆得甩既頭同買埋0.4頭又用多500
咁都過千
不如一開始就買枝infinity 好過
4年前HPCP
係代理度買千一
而家好似平咗?
我睇返單16年太子買,千元有找
neo好似係.35嘴同冇油量調節
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞